EDITÖR'DEN
Giriş Tarihi : 10-10-2020 23:24

Zor zamanda, zor yazı

Sevgili Avrupa Sağlık Dergisi okurları, hepinizi bu zor zamanlarda kalbi duygularımla selamlıyorum.

Zor zamanda, zor yazı
Sağlıkçıların çalışmaları dünya genelinde alkışlanıyor. Yaptıkları fedekarlıklar basında geniş şekilde yer alıyor. Sağlık çalışanlarının sorunları ise hep gözardı ediliyor. 

Bu durum Almanya için de geçerli . Ama ne var ki takdir sadece sözde kalmış gibi görünüyor: “verdi” sendikamızın mütevazi istekleri “kasalar boş” bahanesiyle reddedildi. Bu zor zamanlarda  sağlık çalışanları haklarını grev yoluyla aramaya zorlanıyor.

Ne kadar zaman böyle devam edecek ve hangi noktada anlaşılır, onu gelecek haftalarda göreceğiz. Üzücü olan Maliye Bakanlığı’ndan 100 milyardan fazla ek ödenek ayrıldığı halde, çok alkışlanan sağlık işçilerine cüzi miktarda artışın bile çok görülmesi.

    AŞI YAPTIRMAYI UNUTMAYIN           

Dilerim kısa zamanda sağlık çalışanları için güzel gelişmeler olur. Neyse bu konuyu fazla uzatmadan pandemiyi ele alayım.

Covid 19 ile alakalı birkaç tavsiyem; Lütfen gerekli olanlar influenza ve zatürre aşılarını ihmal etmesin, çünkü bu  kış “çok zor” olacak.

Artık her sayımızda olduğu gibi bu sefer de hijyen kurallarına uymanızı tekrar hatırlatmak isterim. Ayrıca Stuttgart’tan meslektaşım  Dr. Cihat Şen’in bu konuda dergimize yaptığı açıklamaları  okumanızda fayda görürüm.

         MUTFAKTAN HABERLER                      

Bu sayımızda yine önemli haber, röportaj ve makaleleri okuyabilirsiniz. Ayrıca Münih’ten üç gencimizin 1,5 ay gibi çok kısa bir sürede SWS-Medicare firmasının açılışını yaptılar. Geniş alana kurulan fabrikada üretilecek maskeler Almanya’da ihtiyacın önemli bir kısmını karşılayacak düzelde. Gençlerimizi bu başarılarından ötürü kutluyorum.
 
Bununla ilgili haberi dergimizin iç sayfalarında okuyabilirsiniz.

Ayrıca bu sayımızda yine yazarlarımız ülkelerinde yaşanan sağlık konularını köşelerine taşıdılar. Not olarak şunu düşmem gerekiyor, dergimizde koronavirusla ilgili yayınlanan rakamlar  farklılık gösterebilir. Bu bakımdan rakamlar yazının bize ulaştığı günkü rakamlardır. 

  Dr. med. Elif Duygu Cındık hanımın da sağlık sorunu yaşadığını öğrendim. 
Dergimize de katkı sunan değerli meslektaşıma da geçmiş olsun dileklerimi iletirim.

 Saygılarımla. 
AdminAdmin