EDITÖR'DEN
Giriş Tarihi : 30-01-2021 22:32

Tüm umutlarımızı 2021’e taşıdık

Sevgili okurlarım, nihayet 2020 yılını bitirdik, yeni bir yıla adım attık. Dünya olarak çok zor bir yılı geride bıraktık.

Tüm umutlarımızı 2021’e taşıdık
Bir çoğumuzun umutları, beklentileri 2020 yılında gerçekleşmedi. Pandemi, her eve ya hastalık olarak, ya da psikolojik sıkıntı olarak girdi. Aile içinde bile herkes birbirine endişe ile yaklaşır oldu. 

Dilerim aşılama ile birlikte bu sıkıntılarımız 2021 yılına taşınmaz, 2021 yılı umutlarımızın beklentilerimizi gerçekleştireceğimiz yıl olsun. 

        MUTFAKTAN HABERLER                    

Sevgili okurlarım tüm ekip olarak sizlere en iyi dergiyi sunmanın gayreti içindeyiz. Bu sayımızda da birbirinden önemli haber, yorumları bulabilirsiniz.  

Ocak sayımızda ağırlıklı olarak Korona 19’u  çalıştık. Hamburg’dan hem mesleştaşım hem de isim adaşım Psikiyatrist Dr. Ali Erdoğan Kovid 19’u ilginç tesbitlerle değerlendirdi, ilgiyle okuyacağınızı düşünüyorum.  Bu sayımızda yer  alan bir başka önemli haber de göz doktorumuz meslektaşım Dr. med. Levent Kanal’dır. Başarılı doktorumuz Kanal’la yapılan röportajda önemli bilgilere ulaşmak mümkün. Mutlaka okumalısınız. Ayrıca Dr. Kanal bundan böyle her sayımızda göz sağlığı ile ilgili yazacak. Kendisine aramıza ‘hoşgeldin’ deriz. 

Başka neler var bu sayımızda diye soracak olursanız, München’den eczacı Meryem Altuntaş ile yapılan röportaj da önemli bilgileri barındırmakta. Özellikle gençlerimizin, meslek seçimi konusunda tereddüt yaşayanların bu röportajı okumalarında büyük fayda vardır. 

Sevgili arkadaşım, meslektaşım Prof.Dr.  A. Kubilay Ertan’ın görev aldığı Klinikum Leverkusen bu yıl da  ‘ Focus Gesundheit’ tarafından  en iyi 100 hastane listesinde gösterildi. Ertan’ı başarısından ötürü kutlarım .

Bu sayımızda köşe yazarlarımızdan sevgili Dr. Canan Özcan Fransa’dan katkı sağladı. Covid-19’ u siyasi perspektiften değerlendirdi. Önemli bir yazı mutlaka okunmasını tavsiye ederim. 
Viyana’dan  Dr. Serdar Beklen de köşesinde sağlık çalışanlarının sorunlarını ele aldı. 
Bütün bunların dışında çok sayıda haber de dergimizin Ocak sayısında yer almaktadır. 

      BU YIL TAKVİM VEREMEDİK              

11 yıldır okurlarımıza ücretsiz dağıttığımız ve büyük ilgi gören takvimlerimizi ne yazık ki bu yıl Korona 19’dan ötürü veremedik. Okurlarımızdan bu konuda çok sayıda telefon aldık. Dilerim gelecek yıl bu kayıbımızı telafi ederiz. 
Yazımı sonlandırırken, dergimizin bu sayısının okurlarımıza ulaşmasında emeği geçen meslektaşlarıma ve reklamları ile bize güç katan kurum ve kuruluşlara, Vita-Apotheke’den Mehmet Hısır’a teşekkür ederim. 
Tek amacı topluma hizmet etmek olan dergimizin desteklenmesi  aşkımızı, şevkimizi artırıyor. 

Yeni yılınızı kutlar, sağlık ve esenlik dolu günler dilerim.

Saygı ve sevgilerimle.
AdminAdmin