BAŞARIYA KOŞAN| DOKTORLARIMIZ
Giriş Tarihi : 13-09-2014 15:39   Güncelleme : 30-08-2022 14:21

Sahada sonucu ‘sağlık’ belirler

Avrupa Futbolu’nun yakından tanıdığı Dr. Burak Yıdırım ile “ başarıyı” konuştuk.

Sahada sonucu ‘sağlık’ belirler

Bu sayımızda “Başarıya Koşan Doktorlarımız”a  Dr. Burak Yıldırım’ı konuk ettik.  Alman Futbol Federasyonun (DFB), ve 17 yıldır da Bayer 04 Leverkusen Futbol takımı alt yapısında görev alan Dr. Yıldırım aynı zamanda Türk Futbolu için de aranan bir isim. Beşiktaş  Futbol Takımı’nın daveti üzerine İstanbul’a giden Dr. Yıldırım bilgi ve birikimlerini Siyah Beyaz’lı takımla da paylaştı. Dr. Yıldırım’a  başarılarının devamını deliriz. Avrupa Sağlık Dergisi

***
Biraz kendinizden bahseder misiniz ?

1978 Köln’de dünyaya geldim. 2006 yılında Köln Tıp Fakültesi’  nden mezunuyum. 2011’de doktoramı,  2012´de Ortopedi ve Tramatoloji uzmanlığımı tamamladım. 2006’dan 2010´ a kadar Marien Krankenhaus Bergisch Gladbach’ta çalıştım. 2010’dan beri MediaPark Klinik Orthopedi ve Travmatoloji  böümünde hizmet veriyorum.

Hekim olmaya nasıl ve kaç yaşı nda karar verdiniz ?

Hekim olmaya ilk okulda karar verdim. Benim için alternatifsiz bir seçenekti. Tabiki her çocuk veya genç gibi ben de futbolcu olmayı hedefliyordum ama doktorluk mesleği hep içimdeydi. Şu an kısmen de olsa futbolculuk ve hekimliği birarada götürüyorum.

Gerek futbolda olsun gerekse diğer spor dallarında olsun, galibiyete giden yol nasıldır ?
Karşılaşmaya iyi hazırlanan takım sahadan galip ayrılır. İyi hazırlanma derken düzenli yapılan antremanların yanında maça, ruh ve beden olarak da iyi hazırlanmak gerekmektedir. Bütün bunları yapan takımın sahadan galip ayrılmaması için neden yoktur.

Üniversite hayatınızda zorluklarla karşılaştınız mı ?  Zorlukları aşmada nasıl bir yöntem takip ettiniz ?

Herkesin hayatında olduğu gibi benim de hayatımda inişler ve çıkışlar oldu, ama çok şükür büyük engelleyen zorluklarla karşılaşmadığımı söyleyebilirim. Üniversite hayatı haliyle zordur. Fedakarlık ister. Sınav zamanları uykunuzdan, eglencenizden fedekarlık etmeniz gerekir. Bu fedakarlığın sonunda kazanılan başarının başarının tadı bir başka oluyor. Okuldaki mücadeleyi bir bakıma maça benzetebilirim. 90 dakika amansız bir mücadele yapıyorsunuz. Sahadan galip ayrıldığınız zaman tüm yorgunluğunuz gitmiş oluyor. Okulda sınavlara hazırlanırken de aynı tempoyla hazırlandım. Sınav sonucu aldığım başarı tüm  yorgunluklarımı bana unutturuyordu. Şu bir gerçektir ki başarı ancak mücadele ile mümkündür. Mücadele etmeden özveride bulunmadan başarıyı yakalamak çok zordur.

Bir uzman olarak spor yapmak isteyen veya yapan gençlerimize neler tavsiye edersiniz

Benim ilgilendiğim gençlerimiz gece gündüz spor ve performans peşinde, ama aynı zamanda okul  başarılarılarını da  bir araya getirmeleri lazim. Onun için hem mental hem de fiziksel kuvvetlerin dosajını ayarlamalari şart. Ne kadar efor sarfederseniz  o kadarda vücudunuzu dinlendirmeniz önemlidir.  Bunun yanında içtiğinize ve beslenmenize dikkat edip, uykuyuda ihmal etmemeniz  lazım. Aslında bunu herkes biliyor, ama yine de sabah 00. 02´lerde  „ online“ olan gençlerimize rastlıyoruz. Haliyle bu durum başarıyı olumsuz etkilemektedir. Başarıya giden yol sadece “spor ve              performans”la olmamaktadır.

Gençlere tavsiyeler...

* Başarılı olmak için öncelikle hedef belirlenmelidir. Röportajın başında da belirttiğim gibi doktor olmaya ilk okul döneminde karar verdim. Konsantremi bu yönde kullandım. Gençlere hekimliği tavsiye ederim.

* Sporda başarıyı sağlamak için yeme- içmelere özen göstermeliyiz. Uyku düzeni aksatılmamalı. Bütün gençlerimizin peryodik aralıklarla hiç bir sağlık sorunları olmazsa bile doktor kontrolüne gitmelerini gerekmektedir.
* Spor yaparken vucudunuzla yarışmayın, aşırı zorlamalardan kaçının.

AdminAdmin