BAŞARIYA KOŞAN| DOKTORLARIMIZ
Giriş Tarihi : 13-09-2014 15:37   Güncelleme : 30-08-2022 14:20

Prof. Dr. Uğur Şahin’den özel açıklamalar: İlk aşımızı 6 yıl içinde piyasaya sürebiliriz

Prof. Dr. Uğur Şahin :“ Yaptığımız araştırmalar kamu oyunda duyulunca çok sayıda kanser hastası veya yakını merkezimizi arayıp, bize büyük umut bağladıklarını söylediler. Aşımız gelişim aşamasında, yani henüz üretime geçilmedi.” dedi.

Prof. Dr. Uğur Şahin’den özel açıklamalar: İlk aşımızı 6 yıl içinde piyasaya sürebiliriz

Yeni çıkan bir ilacın piyasaya sürülmesi için uzun araştırmalardan geçmesi gerekiyor. Bu konuda şimdiden kimseye ümit vermek isbtemiyoruz. Şimdilik sadece melanom adı verilen cilt kanserine karşı bir aşı üzerinde çalışıyoruz. Sadece kanserli hücreleri hedef alan bu aşının klinik denemelerine yakında başlayacağız. Bir aksilik çıkmaz ise ilaç 6 yıl içinde piyasaya sürülebilinir.

 

Çalışmamdan Türkiye de faydalansın

Türkiye’de de kanser konusunda çok güzel ve ciddi araştırmalar yapıldığını belirten  Prof. Dr. Uğur Şahin bu konunda kendisinden destek istenmesi durumunda hertürlü yardımı yapmaya hazır olduğunu söyledi. Kansen konusunda çalışmaların büyük sabır gerektirdiğini belirten  Prof. Şahin  Bu alanda faaliyet gösterebilmek içinde ekonomik yönden güçlü olunması gerektiğini söyledi.

 

Prof. Şahin: Sarılığa dikkat

Hepatit B hastalığının Avrupa’daki gurbetçiler arasında çok yaygın olduğuna dikkat çeken Şahin, bu hastalığa yakalananların mutlaka doktor kontoründe tedavilerinin yapılması gerektiğini, aksi taktirde ilerleyen zamanlarda kansere dönme ihtimalinin güçlü olduğunu söyledi. Şahin, özellikle hepatit B’li bir anne veya babanın çocuklarının doğar doğmaz aşı yaptırılması gerekliliği üzerinde durdu.

 

Prof. Şahin’inden ‘Dr. Özel’ değerlendirmesi

Türkiye’de geliştirdiği  ‘Zakkum’ ilacıyla kansere çözüm bulduğunu öne süren Dr. Ziya Özel hakkındakı sorumuza ise Prof. Şahin şunları söyledi: Bir ilaç bulunduktan sonra en az 5 yıl deneme, labaratuvar süresi olur. Ondan sonra ilaç hakkında yorum yapılabilinir.

 

 

“Öğretmenim, beni  hauptschule’ ye  göndermek istemişti...

“ Başarıya Koşan Doktorlarımız” ın konuğu bu kez Mainz’den Prof. Dr. Uğur Şahin. Milyonlarca kanser hastasının umudu olan Şahin, 20 yılı aşkın bir zamandır kansere karşı aşı konusunda araştırmalar yapıyor.  Mainz Üniversitesi’’nde çalışmalarını sürdüren ve geliştirdiği aşıdan dolayı Federal Eğitim, Bilim ve Araştırma Bakanı  Schavan tarafından 3.5 milyon Euro 'luk teşvik ödülü kazanan Prof. Şahin 200 kişilik bir ekiple çalışmalarını sürdürüyor. İskenderun’lu Şahin 3 yaşında işçi çocuğu olarak Almanya’ya gelmiş. Şahin, eğitiminin ilk yıllarında öğretmeni tarafından hauptschule’ye gönderilmek  istendiğini  Alman komşusu sayesinde hauptschule’ye gitmekten kurtulduğunu söyledi. 

 

KANSERDEN KORUNMAK MÜMKÜN MÜ ?

Bazı kanserlerden korunabilinir, ama bazılarından korunulamaz. Özellikle kanser yapıcı maddelerden, bunlar arasında sigara, kızartmaları sayabiliriz uzak durmak lazım, düzenli spor yapılmalı. Ben haftada iki kez spor yaparım. Herkese de tavsiye ederim.

AdminAdmin