EDITÖR'DEN
Giriş Tarihi : 06-09-2014 19:42

Doktor arkadaşlarıma çağrı: Abone kampanyamıza siz de katılın

Sevgili Avrupa Sağlık Dergisi okurları, sevgili meslektaşlarım sonbahar aylarına girdiğimiz şu günlerde dilerim güzel bir yaz geçirmişsinizdir... Tatiler sağlıklı ve huzur dolu bir zaman olarak aklımızda kalır.

Doktor arkadaşlarıma çağrı: Abone kampanyamıza siz de katılın


Kalp hastalıklarında hızlı değişiklik
Size bir önceki yazımda Amerika’daki izlenimlerimi anlatacağımı bildirmiştim. Kısaca branjım ile ilgili bir iki yeniliğe değinmek istiyorum. Gerçekten de kalp hastalıklarında son yıllarda çok şeyler değişti ve değişiyor da. Artık kalp kapağını belirli endikasyonlarda (aort kapağı) göğüs kafesini hiç açmadan minimal teknik ile (bildiğimiz anjiyoda olduğu gibi) kalp kapağı düşük bir risk ile değiştirilebiliniyor. Kalp pillerinde de şimdiye kadar "MR" yani "firina" girilemezdi, yeni kalp pilleri artık "MR" firinlarında miknatız çekimi olmadan tomografi çekimi yapılabiliyor. Bir başka yenilik de kalp pillerinde. Hasta nerde olursa olsun internet üzerinden konturolü yapılabiliniyor. Yani hasta Antalya’da tatilde iken, kalp pili Almanya’dan kontrol edilebiliyor.

Sünnet sorunu..
Bitmeyen "sünnet sorununa" Almanya’da hükümet nihayi bir çözüm aramakta. Biz baskıya geçtiği- mizde maalesef daha bir kanun tasarısı mevcüt değildi. İnşallah gelecek sayıda konu netleşir ve size daha detaylı bilgiler sunabiliriz.

‘Mutfaktan’ haberler...
Biraz da ‘mutfağımızdan’ haberler vermek ge- rekirse; önümüzdeki sayıdan itibaren dergimizde yer alan bir kısım haber ve yazıların Almanca özetine yer vermeye çalışacağız. Böylece Almanca konuşanlara da hitap etmiş olacağız. Dergimizin kuruluş ayı olan Mart ayında ise yapacağımız bazı atılımların müjdesini şimdilik ‘saklı’ tutuyorum.

Bu sayımızda neler var ?
Bu sayımızda sizler için güzel haber ve röportajları derledik. Yine bu sayımızda meslektaşlarım uzmanlık alanlarında okurlarımızı bilgiendiren faydalı yazılar yazdılar. Ayrıca arkadaşlarımız sevgili Şafak Pavey ile ‘ engel’ konusunu görüştüler. Zevkle okuyacağınızı umduğumuz bir Ekim sayısı hazırladık.

Her doktorumuz 5 tane abone olsa..
Yazın az da olsa abonelerimiz kapımızı çaldı. Sayının artmasını bekliyoruz. Özellikle mes- lektaşlarımdan destek bekliyorum. Her doktor arkadaşım 5 dergiye abone olması bize büyük katkı sağlar. Bu güzel çalışmada desteğinize ihtiyacımız olduğunu belirtmek isterim.
Dergimizin daha güzele ulaşması ancak meslektaşlarımın bizlere destek vermesiyle mümkündür.
Abone için abone@avrupasaglik.com adresine mail atmanız yeterlidir.

Desteğinizi bizden esirgemeyin.

Güzel ve sağlıklı bir sonbahar dileğimle...
Prof. Dr. med. A. Erdogan
Gemprax am Bals. Stift, Friedrichstr. 21, 35392 Giessen
Tel.: ++49-641-974320-150; Fax: ++49-641-77448
AdminAdmin