EDITÖR'DEN
Giriş Tarihi : 26-03-2016 10:05

Bu kalp ‘çırptıkça’ demiştik...

Dergimizi takip edenler bilirler. ‘ Bu kalp çırptıkça Avrupa Sağlık Dergisi yayınlanacak’ demiştik.

Bu kalp ‘çırptıkça’ demiştik...
Bu sayımızı da o duyguyla yayınlıyoruz. Sağlık yönünden ‘bol ameliyatlı’ zor bir dönemden geçiyorum. 

BAŞARI DOLU 10 YIL                    

Avrupa Sağlık Dergisi çok zor imkanlar içinde yayın hayatına başladı ve ciddi mücadelelerle yayınını sürdürdü. Mart ayında 10.ncü yaşına girdik. 
Bu dergi ile 38 Yıllık mesleki hayatımda gurur duyacağım bir çalışma yaptığımı içtenlikle söyleyebilirim. Çok güzel duygular yaşadım Avrupa Sağlık Dergisi’nde. Gerek Avrupa’daki Türk hekimlerimize gerekse Avrupalı Türklerimizin sağlık haberciliği konusunda sesi kulağı olmaya çalıştık. Keza sağlık turizminde de çok güzel çalışmalar yaptığımızı gönül rahatlığı ile söyleyebilirim.

DOĞRU YOLDA ADIM ATTIK        

Madem ‘ameliyat’la yazıya giriş yaptım yakın zamanda yaşadığım bir anımı paylaşmak isterim. 
Narkoz odasında ameliyat sıramı beklerken ameliyat ekibi doktorlar odaya girdi. Yüzlerinde maske, ben de ise kocaman bir tedirginlik vardı. Neticede ameliyat olacaktım. Doktorlar tanışmak için yanıma geldiklerinde Türk olduklarını hissettim, sordum. ‘Evet’ dediler. O an dünyalar benim olmuştu. Ameliyat edecek ekibim tamamen Türk hekimlerdendi. İçimden  ‘ Artık ölsem de gam yemem...’ dedim. Burada miliyetçilik açısından ‘Türklük’ demek istemiyorum. Demek istediğim beni ameliyat edecek ekibin benimle aynı dili konuştuğu için ruh halimden çok iyi anlayacağı. 
Ayrıca önemli bir ayrıntıyı geçmek istemem. Ameliyat olduğum hastaneye 15 yıl önce geldiğimde sağlık çalışanı olarak sadece bir Türk hekim vardı. Bugün bu sayı 14-15’den fazla. Bu da Avrupa Sağlık Dergisi’nin önemini bir kez daha kanıtlıyor. 
38 yıllık gazeteci ve bu derginin sahibi olarak şunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Avrupa’daki hekimlerimizle (Sağlık çalışanlarımız da dahil) ne kadar gururlansak azdır. 

HERKESE TEŞEKKÜRLER...             

Bugün bu sayımızı çok zor sağlık şartları altında hazıladık. Büyük ihtimalle son sayımız olacak veya olabilir. Buna önümüzdeki günlerde yaşayacağım sağlık sorunlarım karar verecek. Ben son gücüme kadar derginin çıkması için çaba sarfedeceğim. 
Herşeye rağmen şimdiden vedalaşmak istiyorum. Dergimizin bugüne kadar gelmesinde büyük emeği olan herkese,  bizi yalnız bırakmayan Avrupa’daki hekimlerimize  reklamları ile bize destek olan tüm kurum ve kuruluşlara  ve abonelerimize canı gönülden teşekkür ederim. 


Sağlıcakla kalın...

Şevki Demircan 2016 Nisan,  Frankfurt

AdminAdmin