ALMANYA
Giriş Tarihi : 04-05-2024 07:57

II.Berlin Sağlık Turizmi Fuarı büyük ilgi gördü

Türkiye ve değişik Avrupa ülkelerinden katılan sağlık kurumları fuarda standları ile yer aldı

II.Berlin Sağlık Turizmi Fuarı büyük ilgi gördü

23 Şubat 2024 tarihlerinde ALZ Fuar tarafından UNICO Sigorta Ana Sponsorluğunda, Berlin’de   ikincisi düzenlenen 2. Berlin Sağlık Turizmi Fuarı geniş katılımla yapıldı.  Açılışını Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen yaptı. 
Büyükelçi Şen, Almanya ile Türkiye arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri değerlendirdi. Almanya’nın önemli bir pazar teşkil ettiğini belirten Şen, şunları söyledi: 

      “SAĞLIK, STRATEJİK BİR SEKTÖR ”                              

“Özellikle 3 milyonu aşkın Türk toplumu, izin dönemi olan yaz ayları başta olmak üzere, sağlık ihtiyaçlarını Türkiye’de de karşılıyor. Sağlık turizmi, küresel düzeyde gelişen ve özellikle son yıllarda ülkelerin ekonomik, sürdürülebilir kalkınmasını destekleyen ve rekabet gücünü artıran stratejik bir sektör olarak karşımıza çıkmaktadır.” dedi.
Standlı katılımcılarından 81’i Türkiye’den 9’u ise Almanya, İspanya, Gürcistan, Makedonya,     Sırbistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen Hastane, Klinik ve Sağlık Turizmi Aracı Kuruluşlarından oluşan fuar yoğun ilgi gördü.
Temel amacı, Türkiye’nin önde gelen Hastanelerini, Klinikleri, Termal Tesislerini ve Doktorlarını Almanya kamuoyuna tanıtmak ve Türkiye ile Almanya arasında sağlık alanında yeni işbirlikleri kurulmasını sağlamak olan Fuar, Berlin’de yaşayan Türk kökenli vatandaşların yanı sıra Almanlardan da büyük ilgi gördü. 
Ücretsiz olarak ziyaret edilebilen Fuar boyunca ziyaretçiler kendi sahalarında önde gelen 90 Farklı hastane ve klinikleriyle tek çatı altında buluşarak; farklı branşlardan uzman doktorlarla tanışıp tedavi ihtiyaçlarına ilişkin fikir aldılar. Fuara standı ile katılan katılımcılar ise fuara olan ilgiden memnun kaldıklarını ve fuarın verimli geçtiğini söylediler. 

      SIRADAKİ FUARLAR     

Öte yandan 26-27 Nisan 2024  tarihleri arasında Bakü’de, 28-29 Haziran 2024 tarihlerinde ise İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenecek sağlık turizmi fuarı ile ilgili çalışmaların yoğun şekilde devam ettiği belirtildi. 
Frankfurt fuarı ise 15-16 Kasım 2024 tarihleri arasında düzenlenecek. 

AdminAdmin