ALMANYA
Giriş Tarihi : 05-05-2024 08:51   Güncelleme : 05-05-2024 08:57

“Bedenim Berlin’de, kalbim Diyarbakır’da”

Aslen Diyarbakırlı olan ve Berlin'de görev yapan Dr. Özgür Atmaca, Güneydoğu'da sağlık sorunlarının giderilmesi için Avrupa'daki hekimlere büyük görevler düştüğünü söyledi.

“Bedenim Berlin’de, kalbim Diyarbakır’da”

Berlin’de görev yapan Dr. Özgür Atmaca güneydoğu’da sağlık sorunlarının çözümü için üzerine düşen vazifeyi yapmaya hazır olduğunu söyledi. Aslen Diyarbakır’lı olduğunu belirten doktor Atmaca “ Bedenim Berlin’de kalbim Diyarbakır’da. ” dedi.

     BİZE DÜŞEN GÖREV             

Başta Diyarbakır olmak üzere  Güneydoğu’nun sağlık turizmi açısından önemli avantajlara sahip olduğunu belirten Özgür Atmaca , bölgenin kalkınması ve sağlık sektörünün dünya ile rekabeti için  özellikle yurtdışında yaşayan sağlık çalışanlarına büyük görevler düştüğünü belirterek elbirliği ile verimli çalışmalar yapılabileceğini söyledi.
Çeşitli sebeplerden ötürü  yurt dışında çalışmayı tercih eden doktorlar konusunda da düşüncelerini belirten Dr. Atmaca kendisinin de Hacettepe Tıp fakültesi mezunu olduğunu,  Avrupa’da çalışma şartlarının daha uygun olmasından dolayı Almanya’yı tercih ettiğini söyledi. Almacayı Türkiye’de  Göethe Institut’de öğrendiğini Almanya’da da kurs ve pratik ile geliştirdiğini belirten Atmaca, Berlin’de kendi kliniğini kurup hastalarına başarı ile hizmet sunuyor. 

AdminAdmin