ALMANYA
Giriş Tarihi : 04-05-2024 07:59

“Koruyucu Aile” paneli yapıldı

Dr. Kurt “ Konu polemikten uzak çözüm amaçlıdır”

“Koruyucu Aile” paneli yapıldı

TC.Frankfurt Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği ve Frankfurt Türk Cami Dernekleri Çalışma Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen “ Türkiye’de ve Almanya’da Gençlik /Çocuk Koruma ve Koruyucu Aile ” konulu 50’den fazla konuyla ilgilenen katılımcının takip ettiği panelde çocuk koruma ve koruyucu aile konusu ele alındı. Panelin moderatörlüğü eğitimci ve Hessen Eyaleti Eğitim Bakanlığı veli eğitim programı ELAN multiplikatörü Aygül Klein tarafından yapıldı. 

ÖNCEDEN TEDBİR ALIN

Programa İstanbul’dan katılan Sosyal Hizmet Uzmanı Fatih Kılıçarslan yetim ve öksüz büyüdüğü kendi biyografisinde de konunun ayrı bir değeri olduğuna değinerek başladığı konuşmasında
“ Çocuğun öğrenmesi, taklit yoluyladır. Ailede anne, babasını taklit ederek öğrenir.  Çocuğun çevresinde sağlıklı rol ve modeller çocuğun bilgiyi kullanabilme, problem çözebilme ve davranışa dönüştürme becerisini geliştirir. Anne vebabanın çocuğa sevgisini dengeli, sürekli, tutarlı bir biçimde vermesi en az çocuğun beslenmesi kadar önemlidir. ” dedi. Frankfurt Türk Cami Dernekleri Çalışma Birliği Koordinatörü ve Frankfurter Verband Göçmenler Danışmanı Dr. Hüseyin Kurt, Alman makamlarının Müslüman / Türk çocuklarına “ elkoyarak”,  kendi yasalarına göre koruma altına almasının yıllardır iki ülke arasında ciddi polemik konusu olduğunu, belirterek, bu panelin amacının konunun polemikten uzak, çözüm amaçlı bir istişare olduğunu söyledi. 
Pedagog,  Sosyal Hizmetler Uzmanı ve aynı zamanda Aile Danışmanı olan Haluk Kaya, Gençlik Dairelerinin Türk çocuklarını himayesine aldığı durumları örneklerle açıkladı. Kaya, Çocukları koruma altına alınan ebeveynlerin, durumu kabuletmeleri ve Gençlik Dairesi ile dürüst ve yapıcı bir diyalog kurmalarının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, çocuğun ailesine geri dönme olasılığının yüksek olduğunu belirtti.

AdminAdmin