Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 25-05-2021 05:33

Sağlık çalışanları neden şehit olarak kabul edilmiyor ?

Değişik yaş gruplarından oluşan sağlıkçılar hastalığı geçirmiş bile olsalar hastalığın komplikasyonlarını yaşayacaklardır. Yani hastalık geç se bile komplikasyonları yüzünden hastaların saglıkları bozulacaktır.

Sağlık çalışanları neden şehit olarak kabul edilmiyor ?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  ; “ Hayatını kaybeden sağlık çalışanları vazife malülü veya meslek hastalığı statüsünde değerlendirilecek. Salgın döneminde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızın, kadrolarına göre vazife malüllüğü veya meslek hastalığı statülerinin hızla sonuçlandırılması sağlanacaktır. Aileleri maaştan ek ödemeye, faizsiz konut kredisinden, çocuklarına eğitim öğretim yardımına, istihdam hakkından fatura indirimlerine kadar pek çok imkana kavuşacaktır.

“Sağlık Bakanımız ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımızı bu konunun süratle neticelendirilmesi hususunda görevlendirdim.“ demiştir.

 Biraz geç oldu ama, olması gereken de buydu.  

Genellikle kimleri şehit olarak kabul ediyoruz, ; askerleri, polisleri, görev başında ölen güvenlik ve diğer görevlileri. Peki , görevlerini yaparken ölen,yaralanan sağlık çalışanları niye şehit veya gazi olarak kabul edilmiyor? 

İnsanlık uzun zamandır Korona virus salgınının tehditi altında.  

7 Ocak 2020 tarihinde açıklanan ve daha önce insanlarda görülmeyen ve 
2019-nCoV , ismiyle tanınan ve özellikle akciğerlerde oluşturduğu patolojik durum nedeniyle hastalık yapan ve hastaların ölümüne sebep olan, yeni bir coronavirus tehditi ile yaşamaktadırlar. Covid-19 olarak adlandırdığımız bu hastalık tüm dünya ülkelerinde yaşayanları etkilemektedir.       Covid-19 un neden olduğu ölüm vakalarının sayısı Türkiye’de 18.000’e yaklaşmıştır. 

Vaka sayısı 2 milyonun üstündedir. Hergün sayıları binler ile belirtilen yeni vakalar gelmektedir.

Şimdiye kadar 250 sağlık çalışanı hayatını kaybetmiş, 120.000 sağlık elemanıise Corona virusa yakalanmıştır.

Değişik yaş gruplarından oluşan sağlıkçılar hastalığı geçirmiş bile olsalar hastalığın komplikasyonlarını yaşayacaklardır. Yani hastalık geç se bile komplikasyonları yüzünden hastaların saglıkları bozulacaktır. 

Bu riziko hastalıkla karşılaşan herkes için geçerlidir.

 Ayrıca vatanı tehdit eden tehlikelere karşı savunan hayatını kaybeden her kes şehit sayılıyor. Peki sağlık çalışanları ne yapıyor, onlar da vatanı ve milleti salgın hastalıklan koruyorlar, hastaları tedavi ediyorlar ve halkı korumak için hayatlarını feda ediyorlar. Sevdiklerinden çocuklarından ayrı kalıyorlar. 

 Ölen sağlıkçıların sayısı 250 ye, enfekte olanların sayısı da 120.000 e yaklaştı. Bu insanlar meslekleri gereği kendilerini ve ailelerini, çocuklarını bırakıp genç yaşlarda aramızdan ayrılıyorlar.

 Yaşama dair tüm beklentilerini isteklerini ve sevdiklerini Korona virus yüzünden kaybeden bu insanlar mutlaka şehit sayılmalıdırlar. 
Sağlık elemanlarının sağlığı halkın sağlığıdır.

Tüm okurlarımın yeni yılını kutlar sağlık ve esenlikler dilerim.
AdminAdmin