ALMANYA
Giriş Tarihi : 04-02-2024 17:41   Güncelleme : 04-02-2024 23:27

2. Berlin Sağlık Turizmi Fuarı 20 ülkeyi buluşturdu

Bu yıl ikincisi düzenlenen Berlin Sağlık Turizmi Fuarı’na Türkiye’den 81 kurum katılırken 9 ayrı ülkede fuar da yer aldı. İki gün süren fuarda 1.250 iş görüşmesi gerçekleşti. Fuara Berlin dışından da geniş katılım dikkat çekti.

2. Berlin Sağlık Turizmi Fuarı 20 ülkeyi buluşturdu

 

 

ALZ Fuar tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Berlin Sağlık Turizmi Fuarı sağlık turizmcilerini buluşturdu. Cuma günü başlayan ve iki gün süren fuarda standlı katılımcılardan 81’i Türkiye’den gelirken, 9’u Almanya, İspanya, Gürcistan, Makedonya, Sırbistan’dan fuara katıldı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de fuara renk katan ülkeler arasında yer aldı. Ziyaretçiler arasında Berlin dışından da katılım dikkat çekti.


GENİŞ KATILIMLI AÇILIŞ
Berlin 2. Sağlık Turizmi Fuarı , T.C. Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar ŞEN, Berlin Başkonsolosu İlker Okan ŞANLI, Ticaret Bakanlığı UHT Genel Müdür Yardımcısı Alperen KAÇAR, ALZ Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cihat ALAGÖZ, DEİK Sağlık İş Konseyi Başkanı Dr. Mehmet ALTUĞ, TOBB Uluslararası Sağlık Turizmi Sektör Meclisi Başkanı Dr. Özgür ÖZTAN, DRV Alman Seyahat Birliği Başkan Yardımcısı Volker ADAMS , T.C. Berlin Ticaret Müşaviri Mehmet Sefa SARAL, UNICO Sigorta Genel Müdürü Ender GÜZELER, Global Sağlık Platformu Başkanı Prof. Dr. Duygu Demiralp ÖZEL, UID Berlin Bölge Başkanı Sinan KAPLAN, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi BULUT ve Meclis Başkanı Hüseyin GEZER, MÜSİAD Berlin Başkanı Fikret DOĞAN, T.C. Berlin Kültür Müşaviri Fulya Fatma DURGUT, T.C. Tarım Müşaviri Baturay Beşevli, T.C. Berlin Eğitim Müşaviri Prof. Dr. Erdal Tansa KARAGÖL, Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Okan ÖZOĞLU, THY Berlin Genel Müdürü Zekeriya KURUÇAM ile Almanya İş Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.  


FUARA TÜRKLER KADAR ALMANLAR DA İLGİ GÖSTERDİ
Temel amacı; Türkiye’nin önde gelen Hastanelerini, Klinikleri, Termal Tesislerini ve Doktorlarını Almanya kamuoyuna tanıtmak ve Türkiye ile Almanya arasında sağlık alanında yeni işbirlikleri kurulmasını sağlamak olan Fuar, Berlin’de yaşayan Türk kökenli vatandaşların yanı sıra Almanlardan da yoğun ilgi gördü.
Ücretsiz olarak ziyaret edilebilen Fuar boyunca ziyaretçiler kendi sahalarında önde gelen 90 Farklı hastane ve klinikleriyle tek çatı altında buluşarak; farklı branşlardan uzman doktorlarla tanışıp tedavi ihtiyaçlarına ilişkin fikir aldılar.
Fuar kapsamında TOBB Uluslararası Sağlık Turizmi Sektör Meclisi Başkan Yardımcısı Dr. Genco ÇETİNKANAT düzenlenen “Sağlık Turizminde İş Birliği Konferansı”nda ise kendi sahalarının önemli isimleri Pramod GOEL, Zahid HAMID, Dr. Yasemin BAY ve Cenay Yıldırım KÜP bilgi birikimi ve tecrübelerini dinleyicilerle paylaştılar.  


20 FARKLI ÜLKE BERLİN’DE BULUŞTU
Fuarın son günü boyunca düzenlenen “B2B İkili İş Görüşmeleri Etkinliği”nde 20 farklı ülkeden Berlin’e gelen Uluslararası Sağlık Turizmi alanında deneyim ve tecrübe sahibi Sağlık Aracı Kuruluşlarının yetkilileri ile Fuar Katılımcıları randevulu olarak iş görüşmeleri gerçekleştirdiler. 1.250 iş görüşmesinin gerçekleştirildiği bu organizasyon da Fuar Katılımcılarından tam not aldı. Fuar organizasyonunda görev alanların büyük bir özverdi ile çalışmaları dikkat çekti. 

FUARLA İLGİLİ GENİŞ BİLGİ VE KATILIMCILARLA YAPILAN RÖPORTAJLARI AVRUPA SAĞLIK DERGİSİ'NİN NİSAN SAYISINDA OKUYABİLİRSİNİZ       

AdminAdmin