ALMANYA
Giriş Tarihi : 09-04-2024 10:28   Güncelleme : 09-04-2024 11:24

Aka-Arslan Hasta ve Yaşlı Bakım servisi 26 yaşında

Bergedorf-Lohbrügger bölgesinin en eski Hasta ve Yaşlı Bakım servislerinden biri olan Aka-Arslan 26.yılını geniş katılımla kutladı.

Aka-Arslan Hasta ve Yaşlı Bakım servisi 26 yaşında

Aka-Arslan Hasta ve Yaşlı Bakım servisi’nin 26.ncı yaş günü düzenlenen törenle kutlandı.

Bergedorf-Lohbrügger bölgesinin en eski Hasta ve Yaşlı Bakım servislerinden biri olan Aka-Arslan hemşirelik servisinin kutlama töreni dolayısıyla açık kapı günü de düzenlendi.

Çağımızın hızla yayılan hastalıklarından biri olan demans konusunda tanınmış uzman Sabine Haul da bir konuşma yaptı. Bu etkinlikte şirketin hemşirelik müşterileri ve diğer ilgili taraflar bilgi ve deneyim alışverişinde bulunma fırsatı buldu.

Etkinliğe bölgedeki eczanelerin sahipleri ve çalışanları Barbara Gröbner ve Lutz Westerhausen de katıldı. Volksbank Bergedorf ve Reinbek'ten bankacılar André Schlegel ve Kerstin Jordan da bu etkinliğe katılanlar arasıdaydı. Açılışa SPD'nin Hamburg temsilcisi Ali Şimşek ve SPD Bergedorf'tan siyasetçi Simone Gündüz de katıldı. Doçent Sabine Haul Demanz üzerine 45 dakika süren bilgilendirme konuşması yaptı.

Esma Arslan, düzenlenen kutlama programında  kendisini yalnız bırakmadıkları için arkadaşlarına, işbirliği ortaklarına, komşularına, hasta ve yakınlarına teşekkür etti.

1998 yılından bu yana bölgede faaliyet gösteren geriatri ve Aka-Arslan Hasta ve Yaşlı Bakım servisinin sahibi Esma Arslan yaptığı konuşmada şunları söyledi : “Yıllar birbiri ardına gelip geçiyor. Ama ne hastaların ne de sektörün sorunları bitmiyor. İnsan kaynakları sorunu en büyük sorun; Uzman personel alımı için kanunda iyileştirme yapıldı ama ilgili makamda tanınma sürecini hızlandıracak yeterli personel yok.”

Şirketin hemşirelik müdürü Antje Reetz ise , yaşlı insan ve hasta sayısının sürekli artmasına rağmen sektördeki en önemli sorunun vasıflı eleman sıkıntısı olduğunu ve bunun yıllardır gündemde olduğuna dikkat çekti.

Ziyaretçilere lezzetli yiyecek ve içeceklerin sunulduğu program hatıra fotograflarının çekilmesi ile son buldu.

 

Avrupa Sağlık Dergisi  olarak başarılı girişimcimiz Esma Arslan'ı tebrik eder başarılarının devamını dileriz. 

AdminAdmin