DÜNYA’DAN
Giriş Tarihi : 30-11-2023 07:16   Güncelleme : 30-11-2023 07:19

"İnovasyon Yüzyılı-Türkiye'de Sağlığın Geleceği" raporu açıklandı

Amerikan Şirketler Derneği (AmCham Türkiye) ve Ernst &Young (EY) işbirliğiyle hayata geçirilen "Türkiye'de Sağlık Hizmetlerinin Geleceği Projesi" kapsamında hazırlanan "İnovasyon Yüzyılı-Türkiye'de Sağlığın Geleceği" raporunun sonuçları açıklandı.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, raporun sonuçları, kamu ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikle paylaşıldı.
Raporda ülkedeki sağlık hizmetlerinin mevcut durumunun yanı sıra sağlığın geleceği için yeni ve yenilikçi bir politika çerçevesi geliştirilmesine yönelik politika önerileri sunuldu.
Açılış konuşmalarını AmCham Türkiye Sağlık ve Yaşam Bilimleri Komitesi Eş Başkanı ve MSD Türkiye Genel Müdürü Gözde Güllüoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Zeynel Kılınç'ın yaptığı etkinlikte, raporda öne çıkan noktalar, EY Türkiye Danışmanlık Hizmetleri Şirket Ortağı ve Kamu Sektörü Lideri Serhat Akmeşe tarafından aktarıldı.
Açıklamada açılış konuşmasına yer verilen Gözde Güllüoğlu, Türkiye'nin dünyanın en rekabetçi ekonomilerinden biri haline gelmesini ve uluslararası doğrudan yatırımlardan aldığı payın daha da artmasını hedeflediklerini belirtti.
Güllüoğlu, AmCham Türkiye olarak, Türkiye'de sağlığın geleceğine yönelik ihtiyaçları gözeterek çalışmalar yaptıklarına dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı:

"Bu doğrultuda yenilikçi bir politika çerçevesi önerisi geliştirmek amacıyla EY Türkiye ile 'İnovasyon Yüzyılı-Türkiye'de Sağlığın Geleceği Projesi'ni gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz. Proje kapsamında, Türkiye'de sağlığın kalite, erişilebilirlik ve maliyetler özelinde mevcut durumunu ele alarak bu metriklerdeki performansını ölçtük. Uluslararası çapta iyi uygulama örnekleri üzerinden Türkiye'nin gelişim alanlarını belirleyerek, ülkemizde hangilerini uygulamaya koyabileceğimizi tespit ettik. Kalite, erişilebilirlik, Ar-Ge ve inovasyonu göz önünde bulundurarak Türkiye'nin sağlıktaki yeni dönüşüm hikayesinin politika çerçevesini bu dokümanda oluşturmayı hedefledik. İnovasyon Yüzyılı-Türkiye'de Sağlığın Geleceği Paneli ile projemizde gerçekleştirilen çalışmaları kamu ve özel sektördeki paydaşlarla paylaşarak farkındalık yaratmayı ve onların görüşlerini alarak projeyi son haline getirmeyi amaçlıyoruz." (a.a )

AdminAdmin