Şeker tadınızı bozmasın

Wetzlar Alevi Kültür Derneği’nde düzenlenen şeker hastalığına karşı bilgilendirme toplantısında sağlıklı beslenme ve hareketin önemi vurgulandı. Toplantıya geniş katılım oldu.

TÜRKİYE - 07-01-2019 22:15

Şeker tadınızı bozmasın


Almanya Sağlık Kasası AOK Hessen ve Roche firması tarafından ortaklaşa düzenlenen şeker hastalığına karşı bilgilendirme toplantısı Wetzlar Alevi Kültür Derneği’nde yapıldı. 

       BESLENMENİN ÖNEMİ               

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. med. Tuba Tahyan Küçük şeker hastalığına yakalanmanın beslenme ile çok yakın ilişkisi olduğunu aşırı tatli tüketimi ve yetersiz beslenmenin vucut organlarına zarar verdiğini söyledi. Dengeli beslenmenin önemine değinen  Dr. Küçük ”Aksi takdirde kan şekerinin beslenmeye bağlı sürekli yüksek kalması, böbrek hastalıkları, kalp-damar hastalıkları, nörolojik hastalıklar, göz sağlığı problemleri, felç ve enfeksiyonlara yol açabilir” dedi.

      SUYU İHMAL ETMEYİN   
              
Hessen AOK Sağlık Kasası Göçmenler Sorumlusu Necati Suözer sağlıklı olmada su tüketiminin önemine değindi. Şekerli içeceklerin fazla tüketilmemesi gerektiğini söyleyen Suözer “Günde bir insanın 50-90 gram arasında şekere ihtiyacı var. Bir küçük kola şişesinde ise 50 gram şeker var. Ayrıca tatlandırıcı ve bunun gibi kimyasal maddeleri tüketmeyiniz.” dedi. Suözer  günde en az iki litre su içilmesini tavsiye etti. 

   ÇİKOLATA YERİNE MEYVE             

Diyet uzmanı Songül Kamışlı,   “ Tatlı bir şeyler yemek istediğinizde çikolata yerine bir parça meyve yemeyi tercih edin. Et, sucuk, süt yumurta gibi yiyeceklerden günde sadece avuç içi büyüklüğünde tüketin. Mümkün olduğunca taze malzemelerle yiyeceklerinizi hazırlamaya dikkat edin” şeklinde konuştu.

***


Kan şekeri ölçme aletine ilgi

Roche firması tarafından  tüketime sunulan ‘Accu-Chek’  büyük ilgi görüyor. Wetzlar Alevi Kültür Derneği’nde düzenlenen şeker hastalığı bilgilendirme toplantısından sonra katılımcılara ücretsiz  şeter ölçüm aleti ‘Accu-Chek’  verildi. Katılımcılar tarafından büyük ilgi gören  ‘Accu-Chek’ in kullanımının da kolay olması ilgiyle karşılandı. Firma daha önce de düzenlenen sağlık toplantılarında katılımcılara ücretsiz alet dağıtımı yapmıştı.


Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Çorlu’da diş hekimleri için bilimsel etkinlik

Çorlu’da diş hekimleri için bilimsel etkinlik

27-04-2024 - TÜRKİYE

"Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Ekonomik İyileşme" programı düzenlendi

23-11-2023 - TÜRKİYE