Avrupa'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısı artıyor

Fransa'da 330 bin evsiz bulunuyor ve yaklaşık 14,8 milyon kişi barınma sıkıntısı çekiyor, Belçika'da art arda yapılan sayımlar, son 14 yılda evsizlerin sayısında istikrarlı artış olduğunu gösteriyor

ALMANYA - 18-10-2023 04:17

 Avrupa'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısı artıyor

Fransa, İngiltere, Almanya,  Belçika başta olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesinde artan yaşam maliyetlerinin yol açtığı "uygun fiyatlı konut sıkıntısı" ve "sosyal konut eksikliği" nedeniyle sokaklarda yaşamak zorunda kalanlara her geçen gün yenileri ekleniyor.

"Dünya Evsizler Günü" ilan edilen 10 Ekim'de küresel evsizlik sorunu konusunda farkındalık oluşturulmasına ve ihtiyaç sahiplerine yardım sağlanmasına çalışılıyor.

AA muhabirleri, Avrupa'nın önemli başkentlerindeki evsizlerin durumunu inceleyerek yaşadıkları sorunları derledi.

- Evsizler, çoğunlukla başkent Paris'in sokaklarında yaşıyor

Fransa'da evsizler, çoğunlukla başkent Paris başta olmak üzere kuzeydeki Lille ve Almanya'ya komşu Strazburg gibi büyük kentlerde sokaklarda yaşıyor.

Paris'in hemen hemen her bölgesinde sokakta yaşayan insanlara rastlanıyor. Bazı evsizler, sokakta köpekleriyle kalıyor.

Düzensiz göçmenler, yaşamak için başkenti yoğun olarak tercih ederken barınma sorunuyla karşı karşıya kalan göçmenler ise Paris'te köprü altındaki çadırlarda yaşıyor.

Sokakta kalan refakatsiz göçmenler ve çocuklu göçmen aileler, zaman zaman Paris Belediyesinin ve Danıştayın önünde çadır kurarak barınma talebiyle eylem düzenliyor.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Aka-Arslan Hasta ve Yaşlı Bakım servisi 26 yaşında

Aka-Arslan Hasta ve Yaşlı Bakım servisi 26 yaşında

09-04-2024 - ALMANYA

SunExpress’ten yaz atağı

SunExpress’ten yaz atağı

16-03-2024 - ALMANYA