"Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Ekonomik İyileşme" programı düzenlendi

"Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Türkiye ve KAGİDER işbirliğinde başlattığımız ve toplumsal cinsiyete duyarlı bir ekonomiye odaklanan çalışmalarımızın devam programını Hatay'da afetten etkilenen kadın işletmelerini destekleyecek şekilde gerçekleştirdik"

TÜRKİYE - 23-11-2023 07:04

 Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Türkiye, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ve Hepsiburada, 6 Şubat depremlerinden etkilenen kadın girişimci ve işletme sahiplerini desteklemek üzere "Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Ekonomik İyileşme: Kadın İşletmeleriyle Ekonomiyi Büyütüyoruz" programını düzenledi.

Hepsiburada açıklamasına göre, toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı bir ekonomi için başlatılan işbirliği, bu yıl deprem bölgesindeki kadın girişimcileri ve kadın kooperatiflerini desteklemek üzerine tasarlandı.

UN Women Türkiye, Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) çerçevesinde, kadınları güçlendiren işletme geliştirme, tedarik zinciri ve pazarlama uygulamaları çağrısında bulunuyor. Kadın girişimcileri, şirketleri, kamu kurumlarını ve finansal destek sağlayacak kuruluşları bir araya getiren etkinlik Hatay Büyükşehir Belediyesi Expo Ortak Çalışma Alanı Fuar Merkezi'nde gerçekleşti.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, UN Women Türkiye Ülke Direktörü Asya Varbanova, KAGİDER Başkanı Esra Bezircioğlu ve Hepsiburada Üst Yöneticisi (CEO) Nilhan Onal Gökçetekin’in açılış konuşmalarıyla başlayan programda, Bölgesel Kalkınma Ajansları da hibe programlarını açıkladı.

Programın "Markamı E-ticarete Nasıl Hazırlarım?" başlıklı ikinci oturumunda ise Hepsiburada Ticari Sosyal Projeler Koordinatörü Duygu Aktaş, pazarlama, markalaşma, çevrimiçi varlık, çevrimiçi satış gibi konularda katılımcılara bilgi verdi. Bölgede faal olan destekleyici kuruluşların yanında deprem bölgesindeki kadınların finansa erişimini kolaylaştırmak adına Şekerbank, Halkbank, Denizbank, Yapı Kredi Bankası ve Türkiye İş Bankası’nın da katıldığı program, sunduğu fuar ve stant alanı ile de kadın işletmelerinin geniş ve deneyimli bir ağdan yararlanmasına imkan sağladı. Aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği depremden etkilenen illerdeki kadın girişimcilere yaptığı çağrı ile fuar alanında kadın girişimcilerle buluştu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Darülaceze Sosyal Yaşam Şehri törenle açıldı

Darülaceze Sosyal Yaşam Şehri törenle açıldı

12-11-2023 - TÜRKİYE

 “ Yurt dışına giden hekimler pratisyen ağırlıklı”

“ Yurt dışına giden hekimler pratisyen ağırlıklı”

10-11-2023 - TÜRKİYE