Prof.Dr. Türeci’ye Ordu fındığı

Mainz Başkonlosoluğu tarafından düzenlenen Cumhuriyet’in 100’ncü yıl kutlamasına kızıyla birlikte katılan bilim insanımız Prof. Dr. Özlem Türeci'ye Ordu fındığı hediye edildi.

ALMANYA - 06-11-2023 12:13

Prof.Dr. Türeci’ye Ordu fındığı

Kovid 19’a karşı geliştirdiği ilaçla insanlığı büyük bir felaketin önünden kurtaran Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Prof. Dr. Özlem Türeci gönülleri fethetmeye devam ediyor. Türkiye’nin Mainz Başkonlosoluğu tarafından düzenlenen Cumhuriyet’in 100’ncü yıl kutlamasına kızıyla birlikte katılan bilim insanımız Prof. Dr. Özlem Türeci Ordulu emekli öğretmen Mehmet Şaşmaz tarafından kendisine takdim edilen Ordu Fındığını memnuniyetle kabul etti.  

Çok küçük yaşlarda ailesi ile birlikte Ordu’ya gittiklerini belirten Türeci kutlama esnasında Ordu Valisi Muammer Erol’la  telefon görüşmesi yaptı. Vali’nin Ordu’ya davetini kabul eden Prof. Dr. Özlem Türeci, fırsat bulduklarında eşi Prof. Şahin’le birlikte Ordu’yu ziyaret edebileceklerini belirtti. Almanya’nın Rheinland Pfalz Eyaletinin başkenti Mainz yakınlarındaki  “Ludwig-Eckes-Festhalle”de gerçekleştirilen etkinlikte eyalet hükümeti İçişleri ve Spor Bakanı ve eski Mainz Büyükşehir Belediye Başkanı Michael Ebling tarafından temsil edildi.

Türkiye’nin Mainz Başkonsolosu Sedat Turan, yaptığı konuşmada Cumhuriyet’in Türkiye’de olduğu gibi, Avrupa’da da coşkuyla kutlandığını söyledi. Ordu gönüllüsü Şaşmaz, eyalet hükümeti İçişleri ve Spor Bakanı ve eski Mainz Büyükşehir Belediye Başkanı Michael Ebling’e  de Ordu fındığını takdim etti. Ebling’in paketi sıkıca koruması dikkat çekti.

Emekli öğretmen ve Almanya'da bir çok bilim insanımızın yetişmesine katkı sağlayan Mehmet Şaşmaz, bilim insanımız Prof. Dr. Özlem Türeci ile bir müddet sohbet etti. 

Kutlamaya Almanya dışında olduğu için Prof.dr. Uğur Şahin katılamadı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Aka-Arslan Hasta ve Yaşlı Bakım servisi 26 yaşında

Aka-Arslan Hasta ve Yaşlı Bakım servisi 26 yaşında

09-04-2024 - ALMANYA

SunExpress’ten yaz atağı

SunExpress’ten yaz atağı

16-03-2024 - ALMANYA