’Şeker ihmale gelmez’

Roche Diabetes Care Deutschland GmbH’nin organizesi ile Alevitische Gemeinde und Cemevi e.V. Gustavsburg’da düzenlenen ‘ Şeker Hastalağı ve Tedavi’ konulu sağlık toplantısında Almanya’da yaşaşan Türk’lerde şeker hastalığının yüksekliğine dikkat çekildi.

TÜRKİYE - 04-06-2018 21:50

’Şeker ihmale gelmez’
Pazar günü güneşli bir havada yapılan sağlık toplantısına geniş katılım oldu. Toplantıda bir konuşma yapan Dr. med. Tuğba Tarhan Küçük şeker hastalığının nedenleri, belirtileri ve tedavisi konusunda açıklamalarda bulundu. 

        AŞIRI KİLO, HAREKETSİZLİK                   

Hastalıkta aşırı kiloya dikkat çeken Dr. Küçük yenilen yemeklerin ve hareketsizliğin hastalığın oluşmasında önemli etken olduğunu belirtti. Küçük şekerin ‘ tatlı’ bir hastalık olduğunu tedavisinin aksatılmaması gerektiği üzerinde durdu. Zamanında tedavi edilmediği taktirde hastalığın vucutta önemli arızalara yol açabileceğini, yaralar oluşturabileceğini hatta uzuv kaybına kadar gidilebileceği üzerinde durdu. 

     ŞEKER, TÜRKLERİ SEVİYOR         

Daha sonra söz alan AOK Hesen’den Necati Sözer ise şeker hastalığının tedavisinde AOK’nın ödeme yaptığı kalemler hakkında bilgiler sundu.  Şeker hastalığının Alman toplumu ile Türk toplumu arasında farkı çizelge ile anlatan Suözer hastalığın Türklerde daha fazla olmasına dikkat çekti.  
Roche Diabetes Care Deutschland GmbH Michael Kulling ise Türkçe yaptığı kısa konuşmada katılımcılara teşekkür etti. 
 
     GENİŞ KATILIM OLDU             

Başkanlığını Ali Kadir Tanrıverdi’nin yaptığı Alevitische Gemeinde und Cemevi e.V. Gustavsburg’da düzenlenen toplantıya bir çok aile çocukları ile katılırken Bischofsheim Belediye Başkanı  Ingo Kalweit ve bölge milletvekili Sabine Bächle katıldı.  Programın sonunda konuklar konuşmacılara çeşitli sorular yöneltti. 
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Çorlu’da diş hekimleri için bilimsel etkinlik

Çorlu’da diş hekimleri için bilimsel etkinlik

27-04-2024 - TÜRKİYE

"Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Ekonomik İyileşme" programı düzenlendi

23-11-2023 - TÜRKİYE