Sağlık turizminin kalbi Frankfurt’ta attı

Türkiye’den 80’e yakın yakın sağlık kurumunun katıldığı ‘ Uluslararası Sağlık Turizmi Fuarı’ ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

ALMANYA - 18-10-2023 00:16

Sağlık turizminin kalbi Frankfurt’ta attı

Frankfurt Türk Sağlık Turizmine ev sahipliği yaptı. Messe Frankfurt’ta gerçekleşen fuarda Türkiye’den gelen sağlık kurumları çalışmaları hakkında ziyaretçileri bilgilendirdi. Fuarın açılış konuşmasını ALZ Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Alagöz yaptı. Alagöz, Türkiye’nin, uluslararası standartlarda kaliteli ve güvenilir sağlık hizmetleri, yüksek sağlık teknolojisi ve alanında uzman deneyimli kadroları nedeniyle dünya sağlık sektöründeki payının hızla arttığını söyledi. Alagöz, Türkiye’nin dünya sağlık sektöründeki avantajlarına dikkat çekti. 

Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer de yaptığı konuşmada, Türk halkının misafirperverliğinin sağlık turizmine büyük katkı sağladığına dikkat çekerek Türkiye'de tedavi olan hastaların tedavilerinin geri kalan kısımlarında ise tarihi yerleri ziyaret ettiğini söyledi. 

KATILIMCILAR MEMNUN AYRILDI

İki gün süren fuara Türkiye'den katılıp stand açan 80'e yakın sağlık kurumu yoğun ilgiden memnun kaldıklarını belirttiler. Ziyaretçiler, konunun uzmanları ile bire bir görüşüp sorunlarını iletme imkanı buldular. Diş tedavisinden, saç ekimine, tüp bebekten, psikiyatriye kadar bir çok alanda sağlık kurumu fuarda yer aldı. Başta Almanya olmak üzere Avrupa'da görevli sağlık çalışanlarının da fuara ilgi göstermesi dikkat çekti. Fuarda katılımcıların Ankara, İzmir, İstanbul, Edirne, Antalya ağırlıklı olması dikkat çekti. Ayrıca ilk kez Diyarbakır’ın da fuarda yer alması memnunlukla karşılandı.  

Fuarcılık konusunda uzman olan ALZ daha önce de iki kez Amsterdam ve bir kez de Berlin'de sağlık turizmi fuarı organize etmişti. Fuara TASV’dan  (Türk Alman Sağlık Vakfı) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hans Ulrich Klör de katıldı. 

Fuarda Avrupa Sağlık Dergisi de standı ile yer aldı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Aka-Arslan Hasta ve Yaşlı Bakım servisi 26 yaşında

Aka-Arslan Hasta ve Yaşlı Bakım servisi 26 yaşında

09-04-2024 - ALMANYA

SunExpress’ten yaz atağı

SunExpress’ten yaz atağı

16-03-2024 - ALMANYA