SunExpress’ten yaz atağı

SunExpress, 2023 yılında Almanya’dan Türkiye’ye seyahat eden ziyaretçilerin % 50’sinden fazlasını taşıdı. Türkiye, geçtiğimiz yıl Almanya’dan 6,2 milyon ziyaretçi ağırladı.

ALMANYA - 16-03-2024 11:32

SunExpress’ten yaz atağı

Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, 2023 yılında bir önceki yıla göre %21 artışla 1,8 milyar euro gelir elde etti. Hava yolu, doluluk oranını %85 gibi yüksek bir seviyede tutmayı başardı. SunExpress, 2024 yaz sezonunda 28 yeni rota ekleyerek tarihinin en geniş uçuş ağına ulaşıyor.
 

TÜRKİYE’NİN TURİZM ELÇİSİYİZ          

SunExpress CEO’su Max Kownatzki, “ Türkiye, bu yıl da seyahat severlerin aklındaki ilk ülkelerden biri olmaya devam ediyor. 2023’te gördüğümüz yüksek talep, bu yılki rezervasyon rakamlarına da yansıyor. Türkiye, sunduğu geniş aktivite yelpazesi, farklı deneyim olanakları ve fiyat-performans oranı ile ideal bir seyahat destinasyonu olarak fark yaratıyor. SunExpress olarak, Türkiye’ye direkt seferlerimizi daha da genişlettik. Türkiye turizm pazarı büyümeye hazırlanırken Türkiye’nin turizm elçisi olarak biz de üzerimize düşeni yapıyoruz” dedi.


     2024’DE 15 MİLYON YOLCU                             

2023 yılında 12,6 milyon yolcu ile rekora imza atan SunExpress, bu yıl 15 milyon yolcu taşımayı hedefliyor. Bu yolcuların 8,4 milyonunun Almanya, Avusturya ve İsviçre’den olması bekleniyor.
Türkiye’yi yıl boyunca ziyaret edilen bir destinasyon haline getirmeye kararlı olduklarını belirten Kownatzki, “Türkiye’nin 60 milyon turist hedefine ulaşmasına katkı sağlamayı sürdürüyoruz. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ile birlikte Türkiye turizmini yurt dışında tanıtmak ve Türkiye’yi macera, spor ve dinlenmenin yanı sıra tarih ve kültürü birleştiren çok yönlü bir seyahat rotası olarak öne çıkarmak için çabalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Aka-Arslan Hasta ve Yaşlı Bakım servisi 26 yaşında

Aka-Arslan Hasta ve Yaşlı Bakım servisi 26 yaşında

09-04-2024 - ALMANYA

2. Berlin Sağlık Turizmi Fuarı 20 ülkeyi buluşturdu

2. Berlin Sağlık Turizmi Fuarı 20 ülkeyi buluşturdu

04-02-2024 - ALMANYA