Münih Helios Kliniği’den "bakım mesleğine" davet

Almanya genelinde 86 kliniği ile sağlık hizmetleri veren Helios Sağlık Grubu'nun " Helios Klinikum München West" hastanesi Hematoloji – Onkoloji" Bölüm Başhekimi Prof. Dr. Dr. Fuat Oduncu insiyativi ile, "bakım mesleğine" davet çağrısı yapıldı.

ALMANYA - 27-11-2023 20:56

Münih Helios Kliniği’den

Helios Münih West Kliniği'nde Profesör Dr. Oduncu'nun daveti ile Helios klinikte düzenlen Basın toplantısında, Prof. Dr. Dr. Fuat Oduncu, kliniğin bakım bölüm yetkilisi Aldin Gazdic, bakım eğitimi gören Münih doğumlu Büşra Doğan, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi mezunu  ve 15 yıllık hemşirelik sonrası çalışma akdiyle Helios Münih'e gelerek Onkoloji bakım bölümü elemanı olan Nagihan Güreş,  bakım mesleğinin sağlık alanında önemini anlatırken Türkiye kökenli hastaların kendi dilini konuşan bakıcılardan aldıkları destekten memnun olduklarını belirttiler. 

Prof. Oduncu da, bu konuda çağrı yapan ilk klinik olarak sadece Almanya’da doğup yetişen genç, ortayaşlılar değil geleceğe dönük önemli bir meslek olarak "bakım eğitimi" almak istiyenleri teşvikler ediyor ve eğitim sonunda %100 çalışma garantisi verdiklerini ifade etti.  Prof. Dr. Dr. Fuat Oduncu  arkadaşımız Turan Kaya'ya Avrupa sağlık dergisini çok beğendiğini söyledi. 

 

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Aka-Arslan Hasta ve Yaşlı Bakım servisi 26 yaşında

Aka-Arslan Hasta ve Yaşlı Bakım servisi 26 yaşında

09-04-2024 - ALMANYA

SunExpress’ten yaz atağı

SunExpress’ten yaz atağı

16-03-2024 - ALMANYA