Londra'da yaşayan kalp hastası kadın, Van'da yapılan ameliyatla iyileşti

Kalp kapağındaki kaçağı tedavi ettirmek üzere İngiltere'nin başkenti Londra'dan Van'a gelen Ağrılı 70 yaşındaki hasta, mandallama yöntemiyle yapılan ameliyat sayesinde şikayetlerinden kurtuldu

TÜRKİYE - 19-07-2023 11:40

Londra'da yaşayan kalp hastası kadın, Van'da yapılan ameliyatla iyileşti

İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşayan ve kalp kapağında kaçak olan 70 yaşındaki Cemile Duran, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezinde mandallama (mitralclip) yöntemiyle yapılan ameliyat sayesinde sağlığına kavuştu.


Uzun süredir kalp rahatsızlığı yaşayan Cemile Duran, nefes darlığı ve ani tansiyon yükselmesi gibi şikayetlerinin artması üzerine tedavi olabilmek için seçenekler aramaya başladı.


İngiltere'deki sağlık kuruluşlarında açık kalp ameliyatı önerilen Duran, bunu kabul etmeyerek tavsiye üzerine oğlu Mehmet ve Roehampton Üniversitesinde öğretim üyesi olan gelini Doç. Dr. Eva Eppler Duran ile Van'a gelmeye karar verdi.


Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emrah Erdoğan'a başvuran Duran'ın, sol kalp kapağında kaçak olduğu kaçak tespit edildi.


Doç. Dr. Erdoğan ve ekibi tarafından ameliyata alınan Duran'ın kalp kapağındaki kaçak, mandallama tekniğiyle yapılan operasyonda kapatıldı.
İki saat süren ameliyatın ardından şikayetlerinden kurtulan Duran, tedavisinin ardından taburcu edildi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Çorlu’da diş hekimleri için bilimsel etkinlik

Çorlu’da diş hekimleri için bilimsel etkinlik

27-04-2024 - TÜRKİYE

"Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Ekonomik İyileşme" programı düzenlendi

23-11-2023 - TÜRKİYE