Dr. Şen’den ‘dört’ tavsiye

Almanya’da göreve başlayan ilk doktorlarımızdan biri olan Doç.Dr. Şen, sağlık çalışanlarının büyük bir özveriyle hizmet verdiklerini söyledi. Şen, Kovid 19 taşıyıp iyileştikten sonra olanlar da bulaştırabileceklerine dikkat çekti.

TÜRKİYE - 10-10-2020 22:43

Dr. Şen’den ‘dört’ tavsiye
Stuttgart’ta görevli Doç.Dr. med. Cihad Şen sonbahara adım attığımız ve kışa doğru gittiğimiz  bu günlerde Kovid 19’dan dolayı her zamankinden daha çok sağlığımıza dikkat etmemiz gerektiğini söyledi. 
 
           AŞI YAPTIRMANIZ İYİ OLUR               

Özellikle grip aşısının önemine değinen Şen  Kovid 19’un  griple birbirini tamamlayacı olabileceğine dikkat çekerek grip aşısı yapılması tavsiyesinde bulundu.
Kovid 19’un bazan hiç bir belirte vermeden de vücuda girebileceğini belirten Şen, boğaz ağrısı, öksürük , başağrısı gibi şikayetleri olanların en kısa sürede ev doktoruna başvuruda bulunmasını tavsiye etti. 

HASTA SAYISINDA CİDDİ ARTIŞ VAR

Kovid hastalarının sayılarının sürekli artığına dikkat çeken Doç.-
Dr. Şen, ilk baharda  havaların ısınması ile birlikte hastalığın seyrini değişeceğini ve rahatlanayacağı varsayımı üzerinde durulduğunu fakat bunun böyle olmadığını söyledi. 

      ‘ ATEŞ MERKEZİ’NDE TEST YAPIMI              

Stutgart’ta ‘ Ateş Merkezi ’ diye bir bölümler kurulduğunu belirten Doç.Dr. Şen  dileyenlerin online olarak da buradan randevu alınabileceğini ve kovid 19 testlerini yaptırabileceklerini söyledi. Test yaptırmakta fayda olduğunun altını çizen Şen pandimeye karşı şu tavsiyelerde bulundu : “ Tüm herkesin maske konusuna azami dikkat etmesi gerekiyor. 

    60 YAŞ ÜSTÜ DAHA DİKKATLİ OLMALI              

Fakat 60 yaş üstünün bu konuda daha da duyarlı olması gerekiyor. Gereksiz kalabalıklara girilmemeli. Stuttgart’ta Rotes Kreuz teşkilatı bir kimse evinde çıkamayacak durumda ise evine sağlık elemanı yollanarak tedavisi yapılmaktadır.” 
         TADEVİLERİNİZİ AKSATMAYIN              

Doktor tedevilerinin aksatılmaması gerektiğini özellikle belirten Doç.Dr. Şen  doktor ziyaretlerinde maskenin takılması ve gitmeden önce randevu alınıp öyle gidilmesinin önemli olduğunu söyledi. 

          SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ÖZVERİSİ                     

Sağlık çalışanlarının büyük bir özveriyle hizmet verdiklerini belirten Şen, Kovid 19 taşıyıp iyileştikten sonra olanlar da bulaştırabileceklerine dikkat çekti. 

Evde tedavi olayının da mümkün olduğunu söyleyen Şen kovid hastası kişilerin aile bireylerine bulaştırmamak için büyük çaba göstermesi gerektiğini de belirtti.  

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Çorlu’da diş hekimleri için bilimsel etkinlik

Çorlu’da diş hekimleri için bilimsel etkinlik

27-04-2024 - TÜRKİYE

"Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Ekonomik İyileşme" programı düzenlendi

23-11-2023 - TÜRKİYE