AOK’dan 'Koronavirüs’ bilgilendirme hattı

AOK Koronavirüsü hakkında 0800 1 265 265 nolu telefondan Federal düzeyde 7/24 hizmet vermeye başladı.

TÜRKİYE - 07-02-2020 12:22

AOK’dan 'Koronavirüs’ bilgilendirme hattı

     Çin'de başlayıp hızla yayılan ve çok sayıda kişinin ölümene yol açan Koronavirüsü Almanya için ciddi tehlike oluşturmamasına rağmen toplumun virüs hakkında bilinçlenmesi ve korunması açısından AOK Hessen'den yapılan açıklamada  0800 1 265 265 nolu telefondan Federal düzeyde 7/24 hizmet vermeye başladı. AOK’dan yapılan şunlar belirtildi:

     ÜCRETSİZ HAT

    “ Bu tıbbı bilgilendirme hattı sayesinde Koranavirüsü hakkında akılınıza gelebilecek bütün soruları Almanca olarak sunabilecek ve sorularınıza en güncel ve doğru cevapları alabileceksiniz. Hastalıktan korunma, virüsün tehlikelik durumu, hastalığa karşı tedavi imkanı yolları, yurtdışı seyahatlerde daha doğrusu uzak doğu seyahatlerinde dikkat edilmesi gereken adımla ve kısacası 7 gün 24 saat hizmet sunan bu bilgilendirme hattından en iyi şekilde ücretsiz olarak istifade edebilirsiniz.”

     PANİĞE GEREK YOK

    Geçmişte 2003 yılında Sars veya 2009 domuz gribi ile sıkıntılı zamalar geçirmiştik. Koronavirüsunun diğer iki virüsla karşılaştırılınca onlara karşı çok saldırgan özelliğe sahip olmadığı tıbben belirtilmektedir. Genellikle yaşlı ve kronik rahatsızlığı olanların daha dikkatli olmaları tavsiye edilmektedir. Hastalığın başlıca belirtileri, ateş, kuru öksürük, halsizlik ve nefes darlığı. Alt solunum yollarını etkileyen virüs nedeni ile burun akıntısı yani nezle gibi belirtiler görülmemektedir. Almanya´nın Korana virüsuna karşı hazırlıklı olduğunu ve panik ve endişeye düşülmemesi önerilmektedir.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Çorlu’da diş hekimleri için bilimsel etkinlik

Çorlu’da diş hekimleri için bilimsel etkinlik

27-04-2024 - TÜRKİYE

"Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Ekonomik İyileşme" programı düzenlendi

23-11-2023 - TÜRKİYE