SAĞLIK SEKTÖRÜNDE| KADINLARIMIZ
Giriş Tarihi : 20-06-2019 10:21   Güncelleme : 05-09-2022 20:41

“Gündüz bakım evlerinin sayısını artırmamız lazım”

“ Bu iş öyle bir iş ki, içinizde sevgi yoksa başaramazsınız. İnsanların zor anlarında, yardıma ihtiyaç duydukları anda onların yanında olmak büyük mutluluktur. Özellikle gençlerimize bu mesleğe girmelerini tavsiye ediyorum. Unutmamak lazım ki bugün bir üst jenerasyonumuz bakıma muhtaç, yarın bizler muhtaç olacağız. ”

“Gündüz bakım evlerinin sayısını artırmamız lazım”
 
Her sayımızda gururla yayınladığımız “SAĞLIK SEKTÖRÜNDE KADINLARIMIZ” yazı dizimizin bu ayki konuğu Nürnberg’den pflegedienst-hayat’ ın kurucusu ve sahibi  Mühibe Serçe oldu. Serçe başarısını ‘ sevgiye’ bağlıyor.  Mühibe Serçe 2013 yılının Şubat ayında başladığı çalışmalarına hem yeni bir şube ekledi hem de Günlük Bakım hizmeti de sunuyor.  Gelin sözü fazla uzatmadan Mühibe Serçe’ye bırakalım:
 
***
 
Pflegedienst-Hayat nasıl kuruldu. Ne gibi sıkıntılar yaşadınız ?
 
Malumunuz Avrupa’da Türk nufusunun yaşlanması ile birlikte bakım sorunu da ciddi bir şekilde kendini  gösterdi.  Almanya’nın her bölgesinde olduğu gibi bizim Nürnberg’de de bu açık her geçen gün artıyordu. Birilerinin bu işe al atması gerekirdi. Bu işe girmeye karar verdim. Zor, meşekatli bir İş. Ama bir o kadar da insana mutluluk veren bir iş. İnsanlara yardım etmek, zorluklarını paylaşmak sıkıntılarını azaltmak. Çok severek yapacağım bir iş olduğuna kanaat getirince başlamaya karar verdim.  
 
Konuşmamızın başında işimi çok seviyorum dediniz...
 
Evet.. Sevmeden bir işi yapmak mümkün değil. Başarılı olamazsınız. Bu meslek çok fedakarlık ister. Özveri ister, mesüliyet ister. kazancı soracak olursanız şükür o da fena sayılmaz. Gençlerimize, genç kızlarımıza tavsiye ederim. Bakın hepimiz yaşlanıyoruz.  Kendimden örnek vermem gerekirse ben bugün yaşlılarımıza destek oluyor onlara bakıyorum. Yeni nesil bu işe el atmaz ise bizlere kim bakacak ? 
 
        EVDEN EVE  HİZMET                 
 
Peki sıkıntılar yaşadınız mı?
Yaşamaz  olur muyum ? Tabi ki oldu. Önce güven sorunu oldu. Neticede insanlar sağlığını size teslim ediyor. Ama şükür azim ve gayretle tüm zorlukların üstesinden geldik. Bugün ikinci şubemizle de hizmetimizi sürdürüyoruz.
 
Çalışmalarınızı özetlemek gerekirse, neler yapıyorsunuz ?
Evde bakımın yanında gündüz bakım hizmeti de sunuyoruz. Nürnberg ve 20  km. civarında hasta ve yaşlı bakımı hizmeti sunuyoruz. Tüm çalışmalarımızda örf,adet ve geleneklerimizi ön planda tutuyoruz. Hasta ve yaşlılarımızın evlerine gidip onların tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Gerektiği zaman danışmanlık hizmeti de sunuyoruz. Özellikle Almancası yetersiz olan hastalarımızın yazışmalarını takip ediyoruz.  Gündüz Bakım Evimizle yaşlılarımızı özel servislerimizle evlerinden alıp mesai saatleri içinde tüm hizmetlerini karşılıyoruz. İlaç ve sağlık hizmetlerini sunuyoruz. 
 
 HEKİM DESTEĞİMİZ DE VAR              
 
Zaman zaman Türk hekimlerimizi davet edip yaşlılarımızla birebir sohbet etmelerini sağlıyoruz.  Türk anane ve geleneklerine göre sunduğumuz hizmetlerin yanında İslami usullere uygun şekilde mutfağımızda hazırlanan yemekleri yaşlılarımıza sunuyoruz. Sadece Türk yaşlılarımız yok. Alman yaşlılarımız da var. Ama onlar da Türk yemeklerini yemeyi tercih ediyorlar. Gündüz Bakım Evimiz’n bir başka özelliği de yaşlılarımızı sosyal hayattan kopmuyor. Bakım evimizde düzenlediğimiz değişik sosyal etkinliklerle yaşlılarımız hoşça vakit geçirmekte. Mesai bitiminde ise yine yaşlılarımızı servislerimizle evlerine bırakmaktayız. Ayrıca yaptığımız hizmetlerimizin tamamı sağlık sigortası tarafından karşılanmaktadır. 
 
YAŞLI BAKIM EVLERİ AÇALIM              
 
Gündüz Bakım Evi Almanya’da pek yaygın değil...
Evet maalesef yaygın değil. Ama buradan tüm meslektaşlarıma, arkadaşlarıma seslenmek isterim. İmkanlarınız ölçüsünde Gündüz Bakım Evi açmaya gayret sarfedin. Bu alanda çok ciddi eksiklik bulunmaktadır. Biz bu açığı kapatmazsak kim kapatacak ?
 
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Son olarak eklemek istediğiniz birşey  var mı ?
 
 Almanya’nın her yerinde Türk Yaşlı Bakım evlerinin açılması büyük zarurettir. Sadece yaşlılarımız için değil, engelli gençlerimiz için de bakım evleri açılmalı. Bazı zamanlar aileler kısa süreli de olsa engeli çocuklarını  veya yaşlılarını bir yerlere bırakmak istiyorlar. Ama böyle bir yer olmadığı için aile de bakıma muhtaç kişi de sıkıntı yaşamakta.  Son olarak da başta vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını tebrik eder sağlık ve esenlikler dilerim. 
AdminAdmin