SAĞLIK SEKTÖRÜNDE| KADINLARIMIZ
Giriş Tarihi : 15-02-2019 08:51   Güncelleme : 05-09-2022 20:51

“Başarının kuralı planlı ve dürüst olmaktan geçer”

İlkini geçen sayımızda yayınladığımız “SAĞLIK SEKTÖRÜNDE KADINLARIMIZ” büyük ilgi gördü. Bu yazı dizimizde amacımız Kadınlarımızın sağlık söktörüne işveren olarak yaptıkları katkıları kamuoyuna yansıtmaktır. Bu sayımızda da Mannheim’da başarılı bir şekilde faaliyet gösteren genç yaşta Vidya’yı kurup başarıya koşan İlknur Bilen’le görüştük. Bilen, hem annelik hem de iş hayatını birlikte yürütüyor.

“Başarının kuralı planlı  ve dürüst olmaktan geçer”
 
 
Kısaca kendinizden bahseder misiniz ? 
 
Mannheim doğumlu, Mannheim Üniversitesi Wirtschaftspädagogi mezunuyum, Evli ve 1 çocuk annesiyim. Ticaretle uğraşıyor ve aynı zamanda Mannheimer Akademie’de doçentlik yapıyorum. 
 
Vidya’yı ne zaman kurdunuz ? Nereden aklınıza geldi  ?
Kültürlerarası hasta bakım servisi “Vidya”yı kurarken amacımız ve hedefimiz engelli, yaşlı ve rahatsız olan insanlara el uzatıp  aynı zamanda onları tekrar sağlıklarına kavuşma yolunda eşlik etmektir.  Vidya hizmette sınırları olmayan bir kurumdur. Kültürlerarası (Interkulturell) olmak dil, renk ve ırk  farkı olmaksızın hizmet vermektir. Fakat bu aynı zamanda farklı bir dil konuşma veya farklı bir kültürden gelme anlamına gelmediği gibi, görme, duyma ve bedensel engelli insanlara yardım etmek anlamına geliyor. 
 
Başarılı bir iş kadını nasıl olmalı ?
“Humanizim bizim en önemli ilkemizdir” sözünü bu sektöre bu unsullara dayanarak yazdık.
Başarının tek yöntemi doğru planlı ve en önemlisi dürüst bir biçimde çalışmaktır.
 
BAŞARIDA İSTİŞARENİN ÖNEMİ 
 
Kararları nasıl alıyorsunuz ?
Vidya Pflegedienst ‘Bilen Gruba’ ait bir şirkettir. Bilen Grup ise sağlık, turizm, cafe & bistro ve bilgi işlem/uygulama yazılımı gibi farklı sektörlerde hizmet vermektedir. Hal böyle olunca bizim kendi alanlarında uzmanlaşmış danışmanlarımız ve kurmaylarımız vardır. Alınan en küçük karar bile danışarak alınır. 
‘Tek taşdan duvar olmaz’ sözü başarının bir biçimidir.
 
Önümüzdeki yıllarda şubelerinizi görecek miyiz ?
Verdiğimiz hizmetler kalite üstüdür. Vidya´da her hasta ile bizzat ilgilenebiliyoruz. Bu da ciddi bir alt yapı çalışması gerektiriyor. Hastaların sorunlarına hızlı bir şekilde çözüm bulabiliyoruz. Elbette şube açmak istiyor ve planlıyoruz ama aynı kalitede olma şartıyla. Aksi halde bu sektörde hizmet vermemizin hiçbir anlamı yok.
 
Hasta bakım merkezi olarak sıkıntılarınız nelerdir ?
Biz sıkıntıdan söz etmekten pek hoşlanmıyoruz. Lakin eleman sıkıntısından söz etmek gerekirse her sektörde olduğu gibi bizde sıkıntı yaşıyoruz. Bunu da bertaraf etmek için kendi elemanlarımızı  kendi bünyemizde yetiştiriyoruz.
 
********************
 
 
Kültürlerarası hasta bakım servisi : Vidya
 
Çok sayıda Türk vatandaşı ve yabancı halkın yaşadığı  Mannheim’da  Seckenheimerstraße 73’de hizmet veren Vidya artan talep karşısında diğer bölgelere de hizmet sunuyor. Vidya’nın hastaları arasında Alman yaşlılara da bulunmakta. 
 
****************************************************
 
AdminAdmin