İngiltere'de pratisyen hekimler Başbakanlığa yürüdü

İngiltere'de bu yıl 5'inci kez greve giden pratisyen hekimler, saatlik ücretin 20 sterline çıkarılması ve çalışma şartlarının düzeltilmesi taleplerini Başbakanlık Ofisi 10 Numara'nın bulunduğu Downing Sokağı önünde yaptıkları gösteride dile getirdi.

İNGİLTERE - 12-08-2023 06:43

İngiltere'de pratisyen hekimler Başbakanlığa yürüdü

İngiliz Tabipler Birliği (BMA) üyesi pratisyen hekimler, bugün başladıkları 5 günlük grev kapsamında Başbakanlık Ofisi, Maliye Bakanlığı ve Başbakan Rishi Sunak'ın resmi konutunun bulunduğu Downing Sokağı'na yürüdü.

Sokağın girişine kurulan sahnede toplanan yüzlerce pratisyen hekime seslenen BMA Pratisyen Hekimler Eş Başkanı Rob Laurenson, bu yıl 15 günü grevle geçirdiklerini söyledi.

Saatlik ücretin 14 sterlinden (yaklaşık 480 lira) 20 sterline (yaklaşık 680 lira) çıkarılmasını talep ettiklerini aktaran Laurenson, "Bize '15 yıldır bekleyin' diyorlar. Bütün hükümetler, bize bu yalanı söyledi. 15 gün grev yaptık, hükümet mesajımızı alana kadar grev yapmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Laurenson, İngiliz doktorların başka ülkelerde daha iyi maaşlara çalıştığına işaret ederek, "İngiltere'de neden dünyanın en rekabetçi maaşları yok? Neden dünyanın kalanından daha iyi şartlarımız yok? En kaliteli araştırmacıları ve doktorları neden kaybediyoruz?" diye konuştu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
“Göçmen sağlık çalışanlarına ‘henüz’ kısıtlama yok”

“Göçmen sağlık çalışanlarına ‘henüz’ kısıtlama yok”

05-12-2023 - İNGİLTERE

Londra'da Covid-19 soruşturması

Londra'da Covid-19 soruşturması

01-11-2023 - İNGİLTERE