TÜRKİYE
Giriş Tarihi : 05-04-2015 19:13

TRT ’ye canlı yayın konuğu olduk;

‘Avrupa Sağlık Dergisi'nin sahibi gelecek nesillerimizdir.’

TRT ’ye canlı yayın konuğu olduk;
Avrupa Sağlık Dergisi, yapımcılığını Özlem Yalçın’ın üstlendiği ve özellikle yurtdışından büyük bir beğeni ile dinlenen “TRT Türkiye’nin Sesi Radyosu Hayatın Sesleri” programına konuk oldu. Dergimizin dünü-bugünü hakkında bilgiler sunan Avrupa Sağlık Dergisi Sahibi Şevki Demircan Avrupa Sağlık Dergisi’nin arkasında hiçbir güç ve sermaye olmadan yayın hayatına atıldığını ve bugün de tüm gücünü okurlardan aldığını söyledi.

        ‘BUNU BAŞARDIK’   
    
8 yıldan bu yana Avrupa’da üç ülkede gazete bayilerinde satılıyor olmanın gurur duyulacak bir başarı olduğunu belirten Demircan “ Arkanızda hiç bir sermaya olmadan bir dergi çıkarıyorsunuz. Ve bu dergi 8 yıldır gazete bayilerinde satışını sürdürüyor. Bu bir başarıdır. Bu başarı başta Avrupa’daki Türk hekimlerimiz olmak üzere sağlık çalışanlarımızın başarısıdır. Onlar dergilerini sahiplenmekte ve destek olmaktadırlar. ” şeklinde konuştu.

   ‘DAHA ETKİLİ BİR DERGİ’     
Sunucunun sorularını cevaplayan Demircan gazetecilikte 36. yılını doldurduğunu belirterek konuşmasını şu şekilde sürdürdü “ Gayemiz dergide gençlerimize yer açmaktır. Avrupa'da her yıl çok sayıda gencimiz sağlık okullarından, gazetecilik okullarından mezun olmaktadırlar. Bu gençlerimizi dergimize kazandırarak Avrupa’da daha etkili daha güçlü bir dergi  sunmayı hedefliyoruz. Dergimizin sahibi gelecek nesillerimizdir. ” dedi.

   HERKESE DÜŞEN GÖREV     
Bir yayının destek görmeden ayakta durmasının zor olduğuna işaret eden Demircan  “ Gurbetçimizle neredese bir asıra yakın zamandır Avrupa’dayız. Ama bugüne kadar bir sağlık dergimiz yoktu. Biz başlangıç yaptık. Dergimizi yayınladık. Bunun güçlenmesi ve gelecek nesillerimize kalması için herkese görev düşmektedir. Avrupa’da yaşayan 5.5 milyonun  üzerinde gurbetçimize gerekse sayısı hergeçen gün  artan Avrupa’daki Türk sağlık çalışanlarımıza ‘ bir sağlık dergisi’ni çok görmemek gerekir. Herkesin bu dergiye destek olması lazım”  dedi. Demircan, topluma hizmet etmeyi bir sevda olarak gördüğünü belirterek bu sevdanın uzun soluklu olmasını diledi.


AdminAdmin