TÜRKİYE
Giriş Tarihi : 11-10-2021 12:23

Schön Klinik Lorsch’den Türkçe hizmet

Schön Klinik Lorsch Türkçe muayene hizmeti sunuyor.

Schön Klinik Lorsch’den Türkçe hizmet
Federal İstatistik Dairesi’ne göre günümüzde Almanya’da 1,4 milyondan fazla Türk kökenli insan yaşıyor. Bunların ancak üçte biri Almanya’da doğdu ve dolayısıyla potansiyel olarak iki dilli büyüdü. Çoğu için halen günlük hayatı kısıtlayan ve örneğin sağlık konularında önemli konuşmaları zorlaştıran dil engeli söz konusu. Schön Klinik Lorsch bu hastalar için şu andan itibaren düzenli olarak Türkçe muayene hizmeti sunuyor. 
BAŞARILI BİR TEDAVİ İÇİN

“Özellikle hassas ve özel konularda iletişim ve insanların konuşarak anlaşması, başarılı bir tedavi için olmazsa olmazdır”, diyor Schön Klinik Lorsch’un direktörü Emre Nazlı. “Ben de iki dilli büyüdüğüm için, kendimi duygusal konularda bile her zaman yeterince ifade edebiliyorum. Bunun ne kadar önemli olduğunu ve aradaki farkı çok iyi biliyorum”, diye ekliyor Nazlı. Birçok Türk kökenli hasta, özellikle de yaşlı nesil, çoğu zaman resmi kurumlara gittiklerinde ve doktor ziyaretlerinde tercümanlık için yakınlarının yardımına muhtaç. “Bu bir yandan oldukça külfetli, diğer yandan ise, ağrılar gibi duygusal konular söz konusu olduğunda ayrıca bir sorun teşkil ediyor”, diyor Pforzheim doğumlu direktör.

 “Bazen hasta yakınları da uzmanlık gerektiren konularda tercüme yaparken engellere takılıyor.”

Schön Klinik Lorsch, bu ihtiyacı karşılamak amacıyla, bundan böyle omurga cerrahisi başhekimi ve ortopedi ve travmatoloji uzmanı, ayrıca da Acil Tıp Uzmanı Azad Zümrüt ile Türkçe muayene hizmeti sunuyor. “Hastalara, kapsamlı bir şekilde Türk dilinde yardımcı olabilmek adına bu hizmeti sunmaktan mutluluk duyuyorum”, diyor Zümrüt.

                                        TÜRKÇE RANDEVU

 “Ek bir kolaylık olarak hastalar doğrudan çalışanım Ceyda Nur Çiftçiler’den telefon ile randevu alabilecekler. Böylece hastalar, telefonun diğer ucunda kendi ana dilini konuşan biriyle çok daha kolay iletişim kurabilecekler. Çünkü yabancı bir dilde yanlış anlaşılma korkusu bazen o kadar büyük olabiliyor ki, insanları bazı konuşmaları yapmaktan çekinebiliyor”, diye ekliyor Zümrüt. 

Schön 2 Klinik Lorsch’un Türk ekibi, şu anda tıp asistanı eğitimi alan Yasemin Oral ile tamamlanacak. 

Azad Zümrüt’ün muayene saatleri Cuma günleri saat 8.30 ile 12.30 arasındadır. 

 Telefon ile randevu için +49 6251 591 654 nolu hattı arayabilirsiniz.

Resimler (C) www.schoen-klinik.de
AdminAdmin