TÜRKİYE
Giriş Tarihi : 06-03-2022 06:18

KDC'ye sağlık desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Türkiye’den temin edilen 5 adet kuvöz Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin (KDC) başkenti Kinşasa’da düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi.

KDC'ye sağlık desteği
TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, KDC Sağlık Bakanlığındaki törene Türkiye'nin Kinşasa Büyükelçisi Mehmet Ülkü, KDC Sağlık Bakan Yardımcısı Véronique Kilumba Nkulu, TİKA Özel Kalem Müdürü Samet Kapısız, TİKA heyeti ve bakanlık yetkilileri katıldı.

Büyükelçi Ülkü, törende yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretinin Türkiye ve KDC arasındaki iş birliği için bir dönüm noktası olacağını belirtti.

İmzalanan anlaşmaların iki taraf için de yeni fırsatlar doğuracağının altını çizen Ülkü, TİKA’nın ofisi olmamasına rağmen ülkede 20’ye yakın proje gerçekleştirildiğini söyledi.

Ülkü, TİKA’nın yaptığı sembolik projenin Türkiye’nin KDC'nin gelişim çabalarına vereceği desteklerin göstergesi olduğunun altını çizerek "Umarız gelecekte KDC için kritik öneme haiz olan sağlık alanında iş birliğimizi arttırarak devam ettiririz.” ifadesini kullandı.

AdminAdmin