TÜRKİYE
Giriş Tarihi : 13-01-2023 12:36

Hemşire anne ile doktor kızı aynı hastanede görev yapıyor

Gümüşhane'de 25 yıllık hemşire Çiğdem Ataman ile pratisyen hekim kızı Zeynep Sena Ataman, aynı hastanede hizmet veriyor.

Hemşire anne ile doktor kızı aynı hastanede görev yapıyor

Hemşire annesinden etkilenerek sağlık alanında eğitim almaya karar veren 24 yaşındaki Zeynep Sena Ataman, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu.

Mecburi hizmet için memleketi Gümüşhane'yi tercih eden Ataman, yaklaşık 3 ay önce hemşire annesinin Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü olarak görev yaptığı Gümüşhane Devlet Hastanesinin diyaliz ünitesinde pratisyen hekim olarak çalışmaya başladı.

Dr. Zeynep Sena Ataman, AA muhabirine, meslek seçiminde annesinin ve çocukluğunda yaşadığı ortamın etkisi olduğunu söyledi.

Küçükken annesi işe gittiğinde anneannesinde kaldığını anlatan Ataman, "Küçükken anneanneme, 'Ben de doktor olacağım, annemle işe gideceğim.' diyormuşum. Şimdi çevremdeki herkes 'Küçükken dediğini yaptın, doktor oldun.' diyor. Annemle işe gitmek, mesai arkadaşı olmak çok keyifli. Buranın hem memleketim olması hem de annemle işe gitmek beni mutlu ediyor." diye konuştu.

- "Anneme bu gururu yaşatmak çok güzel"

Ataman, memleketinin insanına hizmet etmekten büyük mutluluk duyduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ben buranın insanıyım. Doğduğum topraklardaki insanlara hizmet etmek ayrıca çok keyif verici. İnsanlardan da çok güzel iltifatlar alıyorum. 'Ne güzel, anne kız birliktesiniz, işe gidiyorsunuz.' diyorlar. Anneme de gurur verici bir duygu olacağını söylüyorlar. Anneme bu gururu yaşatmak çok güzel. Annemle hastanedeki ilişkimizde profesyonelliği korumaya çalışıyoruz. Okul hayatımda ailemden uzaktaydım, şimdi birlikte vakit geçirmek adına güzel oluyor. Akşam evde birlikteyiz, sabah kalkıyoruz, işe birlikte geliyoruz. Güzel oluyor gerçekten."

AdminAdmin