TÜRKİYE
Giriş Tarihi : 07-08-2023 09:30

“ Fransa ve Belçika'da da Aile ataşelikleri kurulacak”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, 16. Emirdağ Gurbetçi Festivali'nde konuştu: - "Türkiye'nin artan gücü yurt dışında yaşayan Türkler için attığımız somut adımlara da yansıyor"

“ Fransa ve Belçika'da da Aile ataşelikleri kurulacak”

 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Türkiye'nin artan gücü yurt dışında yaşayan Türkler için attığımız somut adımlara da yansıyor." dedi.

Göktaş, memleketi Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde düzenlenen 16. Emirdağ Gurbetçi Festivali'nde, gurbetçi bir ailenin evladı olduğunu anlattı.

Gurbetçinin, ömür boyu evini özleyen bir garip yolcu gibi olduğunu belirten Göktaş, "Bununla birlikte devletin güçlü desteği, son 20 yılda ülkesinden uzak yaşayan kardeşlerin hayatını kolaylaştırmaya başlamıştır." ifadelerini kullandı.

Yurt dışındaki aile ataşeliklerinin sayısını da artırdıklarını söyleyen Göktaş, bakanlık olarak Almanya, Berlin Büyükelçiliğinde Düsseldorf, Hamburg, Köln ve Stuttgart başkonsolosluklarında ataşelikler olduğunu belirtti.

Fransa ve Belçika'da da aile ataşeliği kurmayı hedeflediklerini bildiren Göktaş, vatandaşların kendilerini yalnız hissetmemesi ve sorunlarının daha kolay çözülmesi için gerekli tüm rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini sunduklarını vurguladı.

AdminAdmin