HOLLANDA
Giriş Tarihi : 06-07-2022 13:12

Doğukan Ergin sağlıktan sorumlu olacak

Hollanda'da üyelerinin çoğu Türk ve göçmenlerden oluşan Denk Partisi ilk defa şehir yönetiminde yer alacak. Türk kökenli belediye encümen üyesi Doğukan Ergin’e eğitim, gençlik, sağlık sektörü ve ortak yaşam alanları sorumluluğu verildi.

Doğukan Ergin sağlıktan sorumlu olacak

Hollanda'da üyelerinin çoğu Türk ve göçmenlerden oluşan Denk Partisi ilk defa şehir yönetiminde yer alacak.
Denk, Schiedam Belediyesi yönetiminde 5 partili koalisyon ile 1, Rotterdam Belediyesi yönetiminde ise 4 partili koalisyon ile 2 encümen üye bulunduracak.
Partinin söz konusu kentlerde dörder, ülke genelinde ise 15 kentte toplam 26 belediye meclis üyesi bulunuyor.

Hollanda doğumlu 30 yaşındaki Doğukan Ergin Schiedam kentinin ilk Türk kökenli belediye encümen üyesi olduğunu ve bundan gurur duyduğunu söyledi.

Ergin, "1968 yılında işçi olarak Hollanda'ya gelen bir dedenin torunu olarak onun hayatı boyunca çalıştığı şehirde bir idareci olmak ve şehrin yönetiminde bulunmak benim için gurur verici." dedi.
Ergin, Denk Partisinin şehri Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD), İşçi Partisi (PvdA), Demokratlar 66 (D66) ve yerel bir parti olan Progresif Schiedam (PS) partileri ile birlikte yöneteceğini dile getirdi.
Belediye encümeni üyesi olarak şehrin yapılanması, eğitim, gençlik, sağlık sektörü ve ortak yaşam alanlarından sorumlu olduğunu sözlerine ekledi. 

Admin

AdminAdmin