SAĞLIK SEKTÖRÜNDE KADINLARIMIZ
Giriş Tarihi : 11-10-2020 14:45

“Başarı, kişinin kendini geliştirmesi ile mümkündür !”

Bu sayımızdaki “Sağlık Sektöründe Kadınlarımız” bölümüne Berlin’den Vusala Yılmaz’ı konuk ettik. Aslen Azarbaycan Karabağ doğumlu olan Yılmaz lise ve üniversite eğitimini Azarbaycan’da aldı. 14 yıl önce Türk eşi ile tanışıp evlenen Yılmaz, eşinin işi nedeniyle 13 yıl önce Berlin’e yerleşir. Kısa sürede Almanca’yı öğrendiğini belirten Yılmaz gittiği Samuel Hahneman Doğal Tıp Uzmanlığı kursunu da başarı ile tamamladıktan sonra Berlin’de muayenehanesini açar. Evli ve iki çocuk annesi olan Vusale Yılmaz çalışmaları ve başarısı hakkında açıklamalarda bulundu. Biz sorduk, o cevaplandırdı:

“Başarı, kişinin kendini geliştirmesi ile mümkündür !”


Kendinizden bahseder misiniz,  mesleğe ne zaman başladınız ?

Azarbaycan doğumluyum. İlk orta, lise ve üniversite eğitimimi Azarbaycan’da yaptım. Üniversite eğitimimi İlahiyat Fakültesi’nde yaptım. Bir müddet üniversitede öğretim görevlisi olarak çalıştım. Sürekli yurtdışı seminerlere katılıyordum. Katılmış olduğum seminerlerden birinde Türk asıllı eşimle tanışıp Almanya’ya yerleştim. Daha sonra heilpraktikerlik kurslarına katılarak bu alanda çalışmaya başladım.

Doğal Tıp Uzmanı olmaya nasıl karar verdiniz ? 

Rahatsızlık geçiren oğlumun tedavisinde doktorumuzun naturel tedaviyi tavsiye etmesi üzerine bu alana ilgi duydum. Konuyu eşimle paylaştım. Çok büyük bir çaba göstererek imtihanlarımı iki yıl içinde bitirdim. Eşimin bu konuda büyük çabası oldu. Bir kadının başarılı olabilmesi için eşinin desteği çok önemlidir.   

  ‘ÖNCELİK PARA OLMAMALI’              


Muayenehane açtığınızda sıkıntı yaşadınız mı ?


Aslında hiç yaşamadım diyebilirim. Çalışmalarıma başladıktan kısa bir süre sonra hasta yoğunluğu yaşadım. İş yaparken para kazanma önceliğinden daha ziyade kaliteli hizmet sunmak önemlidir. Bunu yaparsanız bir çok sorunu da aşmış olursunuz.
Bu dalda bizim başlıca hizmetlerimiz hastaların doğal yöntemlerle tedavisidir. Bunlar hacamat, sülük, v.s. tedavilerinden oluşur. Birçok ilacın kullanımına baş vurulmadan ağrı ve sancıların hafiflemesini yan etkisiz sağlamaktır. 

Tedavi yöntemleri: Hacamat, sülük, akupunktur, fitoterapi, homöopathie , PPT ve Matrix Pulsation. Ağırlık verdiğim konular ise kadın hastalıkları, kısırlık ve chroniki ağrılardır.
Heilpraktiker uzmanlığı daha bir çok dalda da kullanılmaktadır. Sigarayı bırakma, bedendeki toksinlerden yani zehirlerden kurtulma, hormonların bedendeki dengelerini sağlama, polen ve diğer alerjilerin tedavisi gibi rahatsızlıkların sonlandırılması veya büyük ölçüde katlanılır hale gelmesini sağlamak bu meslek dalının başarıları arasındadır. 

Gençlere tavsiyeniz neler ? Bu mesleği tavsiye eder misiniz ?

Kesinlikle evet. Mesleğimi çok seviyorum, bu mesleği seçtiğimen de hiç pişman olmadım. Gençlere de bu mesleği tavsiye ederim. İmkanları vars, Tıp Fakültelerini okumalarını daha çok tavsiye ederdim. Doğal tedaviyi iyi bilen tıp doktorlarına çok ihtiyaç var. Bu alanda çaba gösteren kişinin kendini sürekli geliştirmesi gerekiyor. Bu bakımdan kazancın yüzde 50’si, yüzde 60’ının eğitime ayrılması gerekiyor. Bilgileri sürekli geliştirmek derinleştirmek lazım. Şu an 5 değişik alanda kurs alıyorum. Ben altına para vermem, yatırımım sadece ve sadece eğitimedir. Bütün bunları yapabileceğine inananlar bu mesleğe gelsin.  

   ‘ARABAM YOK, YÜRÜRÜM’              

Sağlığınızı korumak için neler yapıyorsunuz ?
Harekete çok önem veriyorum. Her gün ortalama 8 ile 18 km yol yürüyorum. Arabam yok, nereye gideceksem yürüyerek gitmeyi tercih ediyorum. Mecbur kalmadıkça ulaşım araçlarına binmiyorum. Günde sadece iki kez yemek yerim. Karışık yemem. Pozitif olurum. Gülümsemeye önem veririm. Sahip olduğum ve olmadigim her şeye şükür ederim.

Son olarak eklemek istediğiniz birşey var mı ?

Korona pandemisini yaşadığımız şu günlerde herkesin sağlığına büyük önem göstermesini,mesafe kurallarına uymalarını isterim. Sigara içenlerin de artık sigaradan uzaklaşmalarını sağlığını düşünmelerini tavsiye ederim. Sizlere büyük başarılar ve yaptığınız bu güzel işin devamlı olmasını dilerim. Sağlıklı ve mutlu olun!

Biz de sizlere başarılar diler, zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz.
AdminAdmin