Alerji mevsimine girdik

Bahar aylarının gelmesi, alerjik bünyesi olanlar için sorunları beraberinde getirirken bu dönemde artan polen alerjisinden en çok etkilenenler arasında çocuklar yer alıyor.

ALMANYA - 04-05-2024 07:47

Evet bir bahar mevsimine daha girdik. Bahar ayı her ne kadar güzel olsa da bazı sorunları da beraberinde getiriyor. Özellikle alerjiye karşı hassas olanlar için bahar ayları kabusa dönebiliyor. 
    POLENLERDEN UZAK DURUN           

Uzmanlar bahar ayının rahat bir  şekilde geçirilebilmesi için bazı tavsiyelerde bulunuyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Orhan Dalkılıç, Polenlerin en fazla uçuştuğu sabahları saat 05.00 ile 10.00 arası açık havaya çıkmaması. Çıkmak zorunda kalınılırsa ağız ve burnu kapatan maskelerin kullanılmasını açık havada mümkün olduğu kadar spor yapılmamasını ve saçların polenleri tutacağından saçların sıklıkla yıkanması veya duş alınmasını tavsiye ediyor.  
     ÇOCUKLAR RİSK ALTINDA            

Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Cem Hasan Razi, çocuklarda alerji belirtilerinin görülmesi durumunda çocuk alerji uzmanına başvurulması gerektiğini belirterek “ Yapılacak bir alerjen deri testi ile tanı kolayca konulabilir. Sorun yaşanması durumunda en kısa zamanda doktorunuza başvurun” dedi. 

Günün Diğer Haberleri