“Bir çatı altında toplanalım”

Münihli Türk hekimler 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı

ALMANYA - 04-05-2024 07:55

Türkiye’de kutlanan 14 Mart Tıp Bayramı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Münih’te büyük bir katılımla kutlandı. Münih ve çevresinde sağlık hizmeti sunan hekimler 14 Mart Tıp Bayramı münasebeti ile biraraya gelip sorunlarını, çözüm yollarını konuştular, sohbet ettiler. 
      GENİŞ KATILIMLI KUTLAMA                     

Toplantının açış konuşmasını yapan Münih’in basın duayeni  Orhan Tinengin, bu yılki katılımın memnuniyet verici olduğunu belirterek hekimlerimizin sorunlarının çözümü için dernekleşmenin önemine dikkat çekti.   Tinengin,  birleşmede  adres olarak da  Tıp alanında Türk-Alman işbirliği temel amaçlı  ‚“Erich Frank Derneğini” i işaret etti. 
TC . Münih Başkonsolosluğu’nda Muavin Konsolos Nazan Deniz  bu gecede hekimlerimizle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.  Başka bir program sebebi ile toplantıya katılamayan Başkonsolos Süalp Erdoğan’nın selamlarını ileten Deniz 14 Mart Tıp Bayramını kutladı. 
Erich Frank Derneği Başkanı Profesör Dr. Dr. Fuat Oduncu, dünyada benzeri olmayan Tıp Bayramı’nın Türkiye’nin ardından Münih’te de kutlanmasının örnek bir davranış olduğunu belirterek hekimleri  tek çatı altında Erich Frank Derneği’nde toplanmaya davet etti. 

Günün Diğer Haberleri