İngiltere'de farkındalık oluşturmak için “Sıfır atık ” tiyatroya taşındı.

Çatısı güneş ışığını geçirebilen, zemini çimlerden oluşan ve bünyesindeki oyunları "sıfır atık" misyonuyla çıkaran "Greenhouse Tiyatrosu" sanat yoluyla iklim değişikliğine karşı farkındalık oluşturmayı hedefliyor

İNGİLTERE - 18-08-2023 04:16

İngiltere'de farkındalık oluşturmak için “Sıfır atık ” tiyatroya taşındı.

İngiltere'de sıfır atık vizyonuyla kurulan, binasının inşasından oyunların sergilenmesine kadar her aşamada sürdürülebilir çözümlere yönelen Greenhouse Tiyatrosu, sanat yoluyla iklim değişikliğine karşı farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

İklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmak için sanattan spora birçok alanda hayata geçirilen uygulamalar her geçen gün artıyor. İngiltere'nin başkenti Londra'da kurulan Greenhouse Tiyatrosu da ülkenin ilk "sıfır atık" tiyatrosu olma özeliği ile hem yaratıcı hem de çevreye duyarlı bir sanat anlayışı sunuyor.

Yaklaşık 5 yıl önce tiyatro yönetmeni Oli Savage ve arkadaşları tarafından kurulan tiyatronun binası geri dönüştürülebilir malzemeler ile inşa edildi. Gün ışığından olabildiğince yararlanmak ve elektrik kullanımını en aza indirmek adına çatısı güneş ışığını geçirebilen materyallerle tasarlanan, zemini ise çimlerle kaplı olan tiyatro, daha çok yaz aylarında oyun çıkarıyor.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
“Göçmen sağlık çalışanlarına ‘henüz’ kısıtlama yok”

“Göçmen sağlık çalışanlarına ‘henüz’ kısıtlama yok”

05-12-2023 - İNGİLTERE

Londra'da Covid-19 soruşturması

Londra'da Covid-19 soruşturması

01-11-2023 - İNGİLTERE