TÜRKİYE
Giriş Tarihi : 15-03-2025 02:54   Güncelleme : 15-03-2025 03:00

“Sağlıkta Şiddete Müsamahamız Yoktur”

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde sağlık çalışanlarıyla iftar programında buluşan Erdoğan, sağlık çalışanlarının zor günlerde gösterdikleri fedakarlıkların millet tarafından her zaman şükranla yad edileceğini söyledi.

“Sağlıkta Şiddete Müsamahamız Yoktur”

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde sağlık çalışanlarıyla iftar programında bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sağlık çalışanlarının zor zamanlardaki fedakârlıklarının millet tarafından her zaman şükranla anıldığını belirtti. Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı'nın idrak edildiğini vurgulayarak, hekimler başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının bayramını gönülden kutladığını ifade etti.

Sağlıkta Şiddet

Tıp Bayramı’nın ülke, millet ve sağlık çalışanları için hayırlara vesile olmasını dileyen Erdoğan, programı düzenleyen Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ve ekibine teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şunları kaydetti:

"Her alanda olduğu gibi sağlıkta da şiddete asla müsamahamız yoktur. Hayat kurtaran, insanın en değerli nimeti olan sağlığına kavuşmasına yardımcı olan hekimlerimize ve sağlık personelimize yönelik şiddeti asla kabul etmeyiz. Bu konuda ilkemiz sıfır toleranstır. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konusunda en üst düzeyde olan hassasiyetimizin değişmeyeceğini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Şunun da bilinmesini isterim ki; 22 yıldır sağlık alanında ne yaptıysak, başta doktorlarımız olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızla dayanışma içinde gerçekleştirdik. Elde ettiğimiz tüm başarıları hekimlerimizle, hemşirelerimizle ve sağlık çalışanlarımızla omuz omuza vererek başardık.”

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Hazreti Muhammed'in tüm insanlığa rahmet olarak gönderildiğini ve ahlaki mükemmelliğini anlatan "kainatın iftihar tablosu"nu günün anısına takdim etti.

Konuşmaların ardından 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında düzenlenen Sabuncuoğlu Şerefeddin Ödülleri törenine geçildi. Törende, ödüller Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verildi. 

 T.C. İletişim Başkanlığı X hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarını paylaştı. 

AdminAdmin