FRANSA
Giriş Tarihi : 17-10-2022 06:45   Güncelleme : 22-10-2022 22:23

Sağlık personelinin de katıldığı 140 bin kişi pahalılığı protesto etti

Fransa'nın başkenti Paris'te, hayat pahalılığına karşı düzenlenen gösterinin organizatörleri, katılımcı sayısının 140 bin olduğunu bildirdi.Gösterilere çok sayıda sağlık çalışanı da katıldı.

Sağlık personelinin de katıldığı 140 bin kişi pahalılığı protesto etti

Millet Meydanı'ndan başlayan yürüyüş, Bastille Meydanı'nda son buldu. Gösteride, 2 bin polis görev aldı. Gösteriye çok sayıda sağlık çalışanı da katıldı. 

Polis ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron karşıtı sloganlar atan göstericiler ellerinde, "Macron = Pinokyo (çünkü adam yalan söylüyor)", "Rafineri İşçilerine Tam Destek", "Biz de TotalEnergies’in CEO’su Gibi Yüzde 52 Maaş Artışı İstiyoruz" yazılı pankartlar taşıdı.

Organizatörler, Boyun Eğmeyen Fransa (LFİ) lideri Jean-Luc Melenchon'un çağrısıyla düzenlenen protestoya 140 bin kişinin katıldığını ifade ederken, Emniyet Müdürlüğü bu sayıyı 30 bin olarak açıkladı.

Göstericilerden bazılarının bir bankanın camlarını ve yakındaki bankamatikleri kırması dikkati çekti.

Diğer yandan sosyal medyada yer alan bazı görüntülerde, polis ile göstericiler arasında yer yer arbede yaşandığı görüldü.

Göstericilerden soyadını vermek istemeyen Isabelle, AA muhabirine, hayat pahalılığını ve hükümetin iklim değişikliğiyle mücadele için harekete geçmemesini protesto ettiğini söyledi.

AdminAdmin