TÜRKİYE
Giriş Tarihi : 12-11-2023 21:44

Darülaceze Sosyal Yaşam Şehri törenle açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutköy'de yapımı tamamlanan Darülaceze Sosyal Yaşam Şehri'nin Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, Darülaceze'nin inşasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Darülaceze Sosyal Yaşam Şehri törenle açıldı

 

Önemli bir hususu ifade edeceğini belirten Erdoğan, "Bildiğiniz gibi Darülaceze'nin kuruluşuna katkı sağlamak amacıyla düzenlenen müzayedeye, cennetmekan Sultan Abdülhamid Han kendi şahsi servetinden bağışladığı özel eşyalarıyla öncülük etmiştir. Böylece Abdülhamit Han, bu büyük hayır hareketine binlerce hayırseverin katılmasını sağlamıştır." diye konuştu.

Darülaceze'nin o günden beri tüm hizmetlerini hayırseverlerin ve gönüllülerin bağışlarıyla yürüttüğünü aktaran Erdoğan "Biz de temel atma törenimizde hayırseverlerimizin projeye sahip çıkmasını beklediğimizi dile getirmiştik. Birçok kuruluşumuz ve şirketimiz bu çağrımıza müspet cevap vererek 'çorbada bizim de tuzumuz olsun' dedi. Bu minvalde ikincisi 2021 yılında gerçekleşen iyilik müzayedesiyle bu projeye katkıda bulunan tüm bağışçılarımıza özellikle teşekkür ediyorum. Rabbim yaptığınız hayır hasenatı dergahı izzetinde kabul buyursun." ifadelerini kullandı.

AdminAdmin