ALMANYA
Giriş Tarihi : 03-02-2023 09:59   Güncelleme : 02-02-2023 22:20

“Almanya'da Kanser Hastası Olmak"

4 şubat Dünya Kanser Günü. Çağımızın hastalığı ile mücadele etmek için neler yapmalıyız? Bu konuda Strube Vakfı'nın çok önemli bir çalışması var. Hastalıkla ilgili tüm bilgiler her pazartesi günü yayınlanan videolarla topluma anlatılmakta. Bizim ise yapacağımız tek şey o videoları izlemek.

“Almanya'da Kanser Hastası Olmak

Her yıl 4 şubat Dünya Kanser Günü‘nde Uluslararası Kanser Kontrol Örgütü (UICC) ve ortak kuruluşların birlikte yürüttüğü, milyonlarca Ölüme neden olan ve pek çoğu Önlenebilir olan bu hastalığa karşı toplumsal bilinci artırmak amacıyla tüm dünyada kampanyalar düzenlenmektedir.

Peki Almanya’da yaşayan bizler bu hastalığa karşı neler yapabiliriz ? Korunmak için, veya bu hastalığa yakalandığımız  zaman nerelere müracaat etmemiz gerekir  gibi bir çok soru karşımıza çıkmaktadır. Unutmamak lazım ki bu hastalık her an hepimizin kapısını çalabilir.

Strube Vakfı, pilot proje olan başlatılan Türkçe Lösemi  Rehberi bu konuda büyük ışık tutmaktadır.

Projekt koordinator’lüğünü Gizem Weber’in yaptığı Hastalık hakkında Türkçe bilgiler sunan Videolara Strube Stiftung’un yutube kanalından ulaşabilirsiniz. Her Pazartesi yeni bir video ile kanser hakkında bilinmeyenler Türkçe olarak anlatılmakta. Gizem Weber 4 Şubat  Dünya Kanser Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada  toplumda büyük sıkıntılar yaşatan bu hastalığın daha iyi tanınması ve halkımızın bu hastalığa yakalanmaması için yakalandığı zamanda nasıl bir yol takip edeceğini videolarla anlattıklarını söyledi. 

Almanya’da yaşalan bizler için çok büyük bir kaynak olan bu kanalı izlemeli, sorularımız varsa sormalı, yorumlarımızı ve paylaşımlarımızı yapmalıyız.

Unutmamak lazım ki bu hastalık bir gün bizim de kapımızı çalabilir. Gelin 4 şubat Dünya Kanser Günü manasebetiyle hep birlikte videoları izleyelim.

Videoları  bu adresten izleyebilirsiniz. https://www.youtube.com/playlist?list=PLf2YHMrGBvMCBuGq4nJrsxTs-oJM2_A6p

AdminAdmin