Dile kolay 18 yıl...

Bugün 17. yılımızı bitirmiş, 18 yıla girmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

ALMANYA - 04-05-2024 07:03

2Evet değerli okurlarımız 17 yıl önce Mart ayında Avrupa Sağlık Dergisi yayın hayatına girmişti. Bugün 17. yılımızı bitirmiş, 18 yıla girmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dergimizin bugüne gelmesinde çok değerli hocalarımızın, bilim insanlarımızın, sağlık çalışanlarımızın emekleri oldu. Tabi ki her daim yanımızda olan okurlarımız da. 

   ARAMIZDAN AYRILANLAR                                         

Degimizi sahiplenen, çok büyük emekleri geçen hocalarımızın bazılarını da bu süre zarfında maalesef kaybettik. Prof.Dr. H. Taylan Öney, Dr. İsmet Turanlı aramızdan ayrılan hocalarımızdan. Dergimize çok önemli katkılarda bulunup aramızdan ayrılanlardan biri de gazeteci arkadaşımız Ahmet Incel oldu. Tabi ki Berlin’den sevgili Yasemin Tasev’i unutmak ne mümkün.Çok genç yaşta kaybettik.  Hepsini bir kez daha buradan şükranla anıyoruz.

    GÜNDEMDE NELER VAR ?                                         

Her sayımızda olduğu gibi bu sayımız da büyük bir emekle hazırlandı. Bu sayımızda çok önemli haber, röportaj ve makaleleri okuyabilirsiniz. Dergimizin kapağını Prof.Dr. Fuat Oduncu’ya ayırdık. Münih’te çok önemli başarılara imza atan11 hocamızla arkadaşımız Turan Kaya görüştü. Prof. Oduncu’nun mücadele ve başarı dolu hayatını bu sayımızda okuyabilirsiniz.
Sağlık Sektörü’nden Kadınlarımız da bu sayımızda Berlin’den Menekşe Işık ile görüştük. Toplum ile sürekli iç içe olan Işık önemli görüş ve düşüncelerini, toplumumuzda yaşanan sıkıntıları ve çözüm yollarını bizlerle konuştu.Güzel bir söyleşi oldu. 
  Bir başka önemli söyleşimizi de psikolog Kübra Keçeci ile yaptık . Keçeci’nin toplumumuzla ilgili, gençlerle ilgili sorun ve çözüm yollarını konuştuk. Genç yaşına rağmen önemli birikimlere sahip Keçeci ile yapılan röportajın kaçırılmamasını tavsiye ederiz.
 Köşe yazılarında değerli doktorumuz Mehmet Travacı bu sayımızda da bizimle oldu. Viyana’dan Dt. Serdar Beklen de bu sayımıza renk katan hocalarımızdan. Sağlık sigorta denince akla ilk gelen isimlerden biri olan Necati Suözer de  son zamanlarda uygulamaya geçilen e reçete, hakkında bilgilerini okurlarımızla payaştı. Almanya’da yaşayıp çalışan herkesin mutlaka okuması gereken bir yazı. 
 
   DOP DOLU BİR SAYI                                                         

Dergimizin bu sayısında Almanya, Avrupa  ve Türkiye’den önemli haberleri de okuyabilirsiniz. Dergimizi okuyarak sağlık gündemini takip etmeniz mümkündür.  Aynı şekilde bu sayımızda çevre haberlerine de geniş yer vermeye çalıştık. Sağlık turizminin önemli basamaklarından biri olan  ITB Berlin’de bu yıl Balkan Ülkeleri sağlık turizimcileri geniş şekilde yer aldı. Türkiye’den ise sadece Batı Göz katıldı.  Oysa ki bu tür fuarlar dışa açılmada büyük önem taşımaktadır. 

Ağustos sayımızda buluşmak umudu ile.
Sağlıcakla kalınız...

Günün Diğer Haberleri