Protestoculardan siyasilere “Paralar savaşa değil, sosyal yardıma gitsin”

Almanya’da sosyal adalet ve fosil enerjiye bağımlılığın azaltılması gösterileri yapıldı.

ALMANYA - 22-10-2022 22:11

Protestoculardan siyasilere “Paralar savaşa değil, sosyal yardıma gitsin”

Almanya’nın çeşitli kentlerinde sosyal adalet ve fosil enerjiye bağımlılığın azaltılması için gösteriler düzenlendi.
Sendikalar, dernekler ve çevre örgütlerinin desteklediği "Krizde Dayanışma" inisiyatifin düzenlediği gösterilerde, artan fiyatlar, enerji krizi ve iklim değişikliği gibi sorunlardan etkilenen vatandaşlar için sosyal adaletin sağlanması, kısa vadede halkın üzerindeki mali yükün hafifletilmesi, elektrik ve gaz fiyatlarının sınırlandırılması ile fosil enerjiye bağımlılığın azaltılması talep edildi.
Başkent Berlin’de İnvaliden Park’ta toplanan binlerce kişi, üzerinde “Nükleer santralleri kapatın”, “100 milyar avroyu savaş yerine sosyal işler ve iklim için ayrın”, “Fiyatları düşürün, zenginlere vergi getirin" ve "Enerji fiyatlarından çıkar sağlamayın” yazan döviz ve pankartlar taşıdı.
Eğitim ve Bilim Sendikası Berlin Eyaleti Başkanı Martina Regulin, burada yaptığı konuşmada, ülkede yaşanan krizlere dayanışma ile cevap vereceklerini ifade ederek, "Gıda, enerji ve ısınma fiyatları hızla arttı. Pek çok insan önümüzdeki haftalarda nasıl ayakta kalacağını bilmiyor.” dedi.
Artan fiyatlardan özellikle yoksulluk içinde olanların etkilendiğini ancak hayat pahalılığının orta gelirlileri de çok etkilediğini vurgulayan Regulin, "Bizim başka bir siyasete ihtiyacımız var." diye konuştu.
Regulin, askeri harcamalar yerine sosyal alana yatırım yapılması talebinde bulunarak, uygun konutlara ve kiraların artışının durdurulmasına ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
SunExpress’ten yaz atağı

SunExpress’ten yaz atağı

16-03-2024 - ALMANYA

2. Berlin Sağlık Turizmi Fuarı 20 ülkeyi buluşturdu

2. Berlin Sağlık Turizmi Fuarı 20 ülkeyi buluşturdu

04-02-2024 - ALMANYA