Göçmen gençler sahaya indi

Türk-Alman Sağlık Vakfı göçmen gençleri futbol turnuvasında buluşturdu.

SAĞLIK | SPOR - 18-10-2022 08:45

Göçmen gençler sahaya indi

Türk-Alman Sağlık Vakfı tarafından SG Kinzenbach 1955 e.V. spor sahasında düzenlenen “Futbol turnuvası organizasyonu”nda göçmen gençler sahaya indi. Zaman zaman kıyasıya geçen karşılaşmada dostluk kazandı.

Futbol turnuvası ile ilgili olarak Türk Alman Sağlık Vakfı’ndan yapılan açıklamda “ Türk-Alman Sağlık Vakfı olarak, Lahn-Dill Bölgesinde başlattığımız, Hessen Eyaleti Sosyal İşler ve Uyum Bakanlığı tarafından finanse edilen Protected isimli Projemiz kapsamında; yabancı gençlerin ve ailelerinin uyum konusunda güçlendirilmesi, ırkçılık ile mücadelede danışmanlık ve eğitim programları ile desteklenmesi sağlanmaktadır.” denildi.  

Açıklamanın devamı şu şekilde;

“ Farklı ülkelerden göç etmiş gençler ile birlikte, akademisyen, politikacı, doktor ve tanınmış isimler ile karma takımlar kurulmuş ve birbirlerine „karşı“ oynamışlardır. Hessen Eyaleti Emniyet Müdürlüğü temsilcileri ve din görevlilerinin de aralarında bulunduğu bu programın odak noktası elbette eğlence, gol atmanın ortak sevinci, takım çalışması ve birbirimizi daha iyi tanımak adina önyargıları yıkmak için dostça bir alışveriş olmuştur.

Etkinliğimiz, Hessen Eyaleti İçişleri Bakanı Sayın Peter Beuth`un himayesi altında düzenlenmis olup, katılımcılar arasında Spor Bölge Başkanı Prof. Dr. Heinz Zielinski, Bölge Emniyet Müdürü Bernd Paul ve Türkiye Cumhuriyeti Frankfurt Başkonsolos Yardımcısı Gürol Baş yer almıştır.

Oyun içerisinde 4 takım arasında toplam 12 maç yapılmıştır. Kazanan takım 15 gol puanı ile yeşil forma olmuştur. Aralarında Türk-Alman Sağlık Vakfı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Bilgin`in de bulunduğu turuncu takım ise 14 gol puanı ile 2. olarak belirlenmiştir. Üçüncülük ise, emekli öğretmen ve Sigarasız Yaşam Derneği Başkanı Mehmet Şaşmaz`in da yer aldığı sarı forma takımının olmuştur.

Katılımcılara proje kapsamında ödüller verilmiştir. ”

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Alman Teknik Direktör Christoph Daum’a kanser teşhisi konuldu

Alman Teknik Direktör Christoph Daum’a kanser teşhisi konuldu

22-10-2022 - SAĞLIK | SPOR