Eczacıbaşı, Fas yatırımıyla Afrika pazarında büyümeyi hedefliyor

Eczacıbaşı Topluluğu kuruluşlarından Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri, 25 milyon avroluk yatırımla kurduğu fabrika ile temizlik kağıtları alanında Fas'ta hem üretim hem de satış yapan tek uluslararası şirket oldu.

TÜRKİYE - 30-10-2022 14:41

Eczacıbaşı, Fas yatırımıyla Afrika pazarında büyümeyi hedefliyor

Topluluğun 80. kuruluş yılında Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri, Fas'ın Kazablanka kentinde kurduğu temizlik kağıtları fabrikası ile Afrika pazarına adım attı. Yaş ortalaması 28 olan ve 37 milyonluk nüfusuyla temizlik kağıdı kullanımında büyük potansiyel barındıran Fas'taki fabrika, 25 milyon avro tutarında yatırımla hayata geçirildi.


Dakikada 1.200 rulo tuvalet kağıdı üretilebilen fabrikada, "Solo" ve "Selpak" markalarıyla tuvalet kağıdı, kağıt havlu, peçete ve mendil olmak üzere 50'yi aşkın çeşitte ürün üretiliyor. Fas'taki en hızlı makineye sahip olan tesiste, ilerleyen dönemde ikinci faz yatırım planlarının da devreye alınması hedefleniyor.


Eczacıbaşı Topluluğu Üst Yöneticisi (CEO) Atalay Gümrah, yeni fabrikanın tanıtılması amacıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Topluluğun 80 yıllık geçmişinden aldıkları ilhamla sağlıklı bir gelecek için özen ve güvenle çalışmaya devam ettiklerini bildirdi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER

"Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Ekonomik İyileşme" programı düzenlendi

23-11-2023 - TÜRKİYE

Darülaceze Sosyal Yaşam Şehri törenle açıldı

Darülaceze Sosyal Yaşam Şehri törenle açıldı

12-11-2023 - TÜRKİYE