91 Yaşında görevinin başında

'Gençliğimi mesleğime borçluyum”

TÜRKİYE - 10-08-2018 23:54

91 Yaşında görevinin başında
Sırbistan'ın güneyindeki Nis şehrinde yaşayan 91 yaşındaki akordeon ustası Dragutin Miljkovic, sağlığıyla adeta gençlere meydan okuyor.
65 yıldır Balkan müziğinin vazgeçilmez enstrümanlarından akordeonları onaran Miljkovic, asra yaklaşan yaşına rağmen atölyesine getirilen bozuk akordeonları en ince detayına kadar tamir etmeyi sürdürüyor.

 GÖZLÜK KULLANMIYOR           

Miljkovic, yaptığı iş sayesinde kendini genç ve dinç hissettiğini vurgulayarak, "65 yıldır bu işle uğraşıyorum. 91 yaşındayım ve hala gözlüksüz çalışıyorum. İyi görüyorum. Ellerimde hiç titreme hissetmedim. Bunamaya da başlamadım. Bunlar 91 yaşındaki biri için gençlere meydan okuyan özellikler." dedi.
    ‘ İŞİMİ SEVİYORUM ’           

Balkan ülkelerinin yanı sıra ABD, Kanada, Avustralya, İsveç, İsviçre, Almanya ve Avusturya gibi ülkelerden insanların da bozuk akordeonları için kendisine başvurduğunu söyleyen Miljkovic, "İşimi seviyorum. Bir zamanlar bu enstrümanı çalardım, şimdi ise tamir ediyorum. İnsanlar beni sevip sayıyor." diye konuştu.

  ‘GURUR DUYUYORUM’    

Klasik müzik için kullanılan 20  bin Euroluk  akordeonların, tamir ettiği en pahalı akordeonlar olduklarını aktaran 91 yaşındaki akordeon ustası Dragutin  Miljkovic, 1964 yılında ise Guerrini'nin piyasada aranan akordeonlardan birinin yapımında yer almaktan da gurur duyduğunu ifade etti.
Koleksiyonunda yaklaşık 150 yıllık bir akordeonun da bulunduğunu belirten Miljkovic, bunun Avusturya yapımı bir akordeon olduğunu kaydetti. Son 18 yıldır kendisine damadı Dragutin Krstic’in yardım ettiğini söyleyen Miljkovic, bugüne kadar çok çırak değiştirdiğini, ancak yeni nesil gençlerin maalesef bu işe ilgi duymadığını sözlerine ekledi.

   SAĞLIK İÇİN TAVSİYE        

Miljkovic sağlıklı olmak için  herkesin müziğe zaman ayırması gerektiğini söyledi.  “Hiç birşey yapamıyorsanız boş zamanlarınızda bol bol müzik dinleyin” diyen  91 yaşındaki akordeon ustası Dragutin  Miljkovic müziğin insanın genç kalmasında stresten uzak durmasında önemli bir etken olduğunu sözlerine ekledi.
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Çorlu’da diş hekimleri için bilimsel etkinlik

Çorlu’da diş hekimleri için bilimsel etkinlik

27-04-2024 - TÜRKİYE

"Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Ekonomik İyileşme" programı düzenlendi

23-11-2023 - TÜRKİYE