EDITÖR'DEN
Giriş Tarihi : 12-05-2021 11:52

Pandemiyi ancak aşıyla yeneriz!

Sevgili okurlarım; Bu yıl da büyük ölçüde ‘Corona 19 pandemi süreci’ olarak geçecek gibi gözüküyor.

Pandemiyi ancak aşıyla yeneriz!
Corona Türkiye’de ve Almanya’da 3. veya 4. Dalgasına erişmek üzere ve her gün yüzlerce kişi vefat etmekte.

Bu üzücü durumdan kurtulmanın tek yolu aşılamaktır.

Maalesef bilhassa Almanya’da Oxford Üniversitesi’nin geliştirdiği aşı (ASTRA) şirketinin ürettiği çoğu zaman pek bilimsel olmayan eleştirilerle negatif bir imaj oluşturuldu.

Bu nedenle olsa gerek bu aşıyı çok insan kabul etmemekte.

Hâlbuki bu sıralarda ne kadar çok ve çubuk aşlanırsak o zaman pandemiyi yenebiliriz.
Bir hekim olarak size tavsiyem mümkün mertebe en çabuk ulaşabileceğiniz aşıyı olmaktır, tabii ki endikasyonlara dikkat ederek.

        MUTFAKTAN HABERLER                    

Gelelim mutfaktan haberlere; Pandemiye rağmen yeni sayımız için arkadaşlarımız yoğun bir çalışma içinde oldular, muhtevası zengin bir dergiyi siz okurlarımızla buluşturdular.
Kapak haber olarak tatili çalıştık. 

Bu yıl Covid19 ne kadar tatil yapmamıza izin verir şimdiden kestirmek çok zor ama biz yine de olaya olumlu yönünden bakarak tatil konusunu işledik.

  BU SAYIMIZDA KİMLER VAR  ?           

Bu sayımızda ‘Başarıya Koşan Doktorlarımız’da KBB Uzmanı Dr. med. Özkan Demirbaş ile röportaj yaptık. Aslen Malatya’lı olan meslektaşımın başarı öyküsünü arkadaşlarımız sayfalarımıza taşıdı. İlgiyle okuyacağınızı umuyorum. Geçen yazımda duyurduğum gibi Dr. med. Levent Kanal ilk yazısı ile bu sayımızda okurlarımızla buluştu.

Dr. Kanal köşe yazısında göz sağlığı üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Herkesin dikkatle okumasını tavsiye ederim. 

Yine bu sayımızda “Sağlık Sektöründe Başarılı Kadınlarımız” bölümünde diş hekimi arkadaşımız Füsun Afra ile görüştük, röportaj yaptık. Güzel bir görüşme, faydalı bir röportaj oldu.

Ayrıca Nürnberg’de görev yapan Kadın Doğum Uzmanı Dr. med. Neslişah Yılmaz-Terzioğlu’nun çok faydalı açıklamaları oldu. Anne adaylarının mutlaka okumasını tavsiye ederim.

 SURİYE: SAVAŞIN ÇOCUKLARI         

Her sayımızda mümkün olduğu kadar toplum haberlerine de yer vermek istiyoruz, yer veriyoruz. Bu sayımızda da Suriye’de yaşanan savaş ve savaştan en çok etkilenen çocuklar konusunu ele aldık. Yürek sızlatan resimleri mümkün olduğu kadar ‘sansürleyerek’ vermeye çalıştık. İnsanlık dışı olan savaşların bir an önce sona ermesi dileğimizdir.

Yazımın son bölümünde sağlık dünyasından mutluluk haberlerini paylaşmak istiyorum. 
Babenhausen’de görevli meslektaşım Dr. med.Mehmet Travacı büyükbaba oldu. Aynı şekilde Dr. med. Levent Kanal’ın da bir çocuğu dünyaya geldi. Ludwigshafen am Rhein’da diş hekimi Ali Haydar Gülen de baba olanlar arasında. 

Meslektaşlarımı tebrik eder aramıza katılan minik yavrulara sağlıklı ve uzun ömürler dilerim.

Bir sonraki sayımızda görüşebilmek umudu ile sağlık ve esenlikler dilerim.

Sağlıcakla kalınız...

AdminAdmin